skön lärare

Alla ungdomar som bor i förorten känner till orden "din mamma". När jag var barn så var det det grövsta man kunde säga till någon, gjorde man det så bad man praktiskt taget om att bli nerslagen. Det fanns ingen nåd eller förlåtelse, "din mamma" var förenat med bråk.

Under femte klass sade killarna dessa ord titt som tätt till varandra. Ibland på skoj, oftast på allvar. En dag tröttnade vår lärare på effekten av dessa till synes harmlösa ord, och bestämde sig för att ta saken i egna händer.
"David, din mamma", sa hon till klassens tuffing.
David blev chockad. Ingen sa någonting. Vi betraktade det tysta dramat som utspelade sig mellan David och vår lärare. Jag visste vad han tänkte. Är hon allvarlig? Kan jag ta henne? Trots att alla i klassen var rädda för David för han kunde ju slå ner vem som helst, så visste han lika mycket som oss att hans spinkiga kropp inte hade en chans mot vår lärares fullvuxna och mycket större kropp.

"Vad sa du", viskade han hotfullt, men ändå avvaktande.
"Ja? Din mamma", upprepade läraren. "Din mamma är snäll. Det tycker jag. För jag har träffat henne. Okej? Din mamma. Är snäll. Vad händer nu?".

David kunde inte svara. Han stittade dumt på henne och sa ingenting. Och med det så avslutade läraren lektionen.


* David är ett påhittat namn. Jag gillar mitt liv.


misslyckad ungjävel

Kolla på hur han beter sig som att bollen vill äta upp honom och skriker som en mes. Föräldrarna har mycket arbete framför sig, det finns ingen annan framtid för en sådan liten tönt än glåpord och knuffar.


pappa älskar alla sina barn lika mycket..eller?

Pappas present till brorsan.
Pappas present till mig och syrran.


fitthelvete

Jag är så förbannad på mig själv just nu. Jag är halvvägs genom flickan som lekte med elden av Stieg Larsson, uppföljaren till män som hatar kvinnor, och idiotiskt nog kollade jag upp på internet vad den tredje boken skulle handla om, och kom över en massa spoilers om hur den andra boken slutar, den som jag läser nu. Jävla skit, varför var jag tvungen att förstöra för mig själv?????

spindel i hemmetJag hittade min handduk på badrumsgolvet och känner mig väldigt irriterad. Jag såg en liten spindel i badrummet för typ en månad sen, och nu när min handduk har legat på golvet i en massa timmar så vet jag inte om jag vågar plocka upp den. Tänk om spindeln har skapat sig en liten bo därinne med spindelväv och små äckliga spindelbarn? Så när jag plockar upp handduken blir de irriterade över att jag förstör deras bo och bestämmer sig för att attackera mig.

Jag vet att chansen att spindeln är dödligt giftig är minimal, men tänk om. Jag ska nog vänta tills brorsan kommer hem och neutralt be honom att plocka upp handduken medan jag står utanför och betraktar dramat.

profiltjafs

Varför går det inte att byta profilbild, jag är så trött på det där fjolliga fotot jag har haft i tusen år, den nya bilden syns bara om man klickar på den gamla men jag vill att den nya ska synas i framsidan!

börjar bli en trendVet ni vad man borde göra med sådana här vidriga män, man borde slita ut deras kukar och tvinga dem att äta det och dricka så mycket piss att de spyr och blir tvungna att äta sin spya tills de spyr igen.

varning

Vanligtvis när låtsastiggare vill ha pengar på tåget så kollar jag bort och har dåligt samvete för stunden, sen går det över och jag har glömt allt om tiggaren. Idag gjorde jag misstag no 1. Jag tittade en kille i ögonen innan jag upptäckte att han var en låtsastiggare. Han kutade fram mot mitt säte och sträckte fram handen där det prasslade mynt. Jag tittade envist bort genom fönstret och kände mig så rutten. Han stod kvar i några sekunder, sen gav han upp och gick för att plåga någon annan.

Dessa låtsastiggare. Jag blir så trött på dem och hur de får mig att må dåligt. Nästa gång tänker jag stirra genom fönstret hela tågresan för slippa allt det där.


dessa återkommande påsar

Jag ser alltid sådana här påsar på tåget och på perrongen varje kväll jag åker tunnelbana. Vad är det för påsar? Är det från Systembolaget, eftersom jag endast ser dem på kvällar då folk är snorfulla och ska störa ens tågresa med en massa skrik och gnäll och bråk?Kunde inte ta en bättre bild för kameran vägrade ta kort utan blixt, och jag hade ingen lust att bli nerslagen och snodd på min kamera om man skulle upptäcka att jag satt där och smygfotade så det här är det bästa ni får.

budgetvariant när man ska baka hos en kompis

Ta med ingredienser hemifrån.Ägg inlindade i påsar.


fråga

Idag är det ishockey igen, samma tid som mitt program går. Jag blir så trött. Varför kan inte skiten visas på kanal 1 eller någonting?

golddiggers och deras sugardaddysVad pinsam han är, den där gubben. Går ut i tidningarna och påstår sig ha blivit våldtagen av sin 30år yngre fru. Ja, din gubbjävel. Hade du hållit dig till en tant i din egen ålder istället för att springa benen av dig efter en golddigger som skulle kunna vara ditt barn, så hade det nog inte behövt gå så långt.

egen lya

Imorgon flyttar Rosalinn till en egen lägenhet. Jag har uppmanat henne att införskaffa ett basebollträ. Om hon är riktigt rädd så tipsade jag om att låsa sovrummet varje kväll och installera en övervakningskamera ute i hallen, och ha en kökskniv under sängen. Nu skrattar ni säkert, där ni sitter i er jävla femrumsvilla med pappas gevär hängande i vardagsrummet och panikrummet som finns bakom bokhyllan, men vissa av oss lever det hårda livet.

En bekant hade inbrott för ett par år sedan, tjuvarna kom mitt under dagen och stal lite chili corn carne från kylskåpet. Sen stack dem. Alltså, ska man slå till så gör man det ordentligt och tar det bästa eller inget. Idioter.


här skulle man inte vilja bo


brad pitt i sverige

Eller i alla fall hans dubbelgångare.Johan Danielsson försörjer sig som golvläggare, men han skulle kunna jobba heltid som Brad Pitts lookalike om han åkte till Hollywood, det är jag helt övertygad om.

råttorna på egen handDe här små övervuxna råttorna som kallas chihuahuor tycker jag väldigt synd om. Javisst är de söta. Javisst vill alla ha dem. Men jag tror inte de är så populära hos resten av hundraserna. Tänk er om till exempel Kenza råkade tappa bort sin lilla övervuxna råtta mitt i skogen.

Inte nog med inga fler lyxbehandlingar, nu måste den klara sig själv. Hur provocerade tror ni inte de andra hundarna blir av en liten fjolla iförd en guccitröja? Tror ni de vill bjuda den på mat eller hjälpa den med ställen den kan sova i under natten? Nej. Inte nog med att den lär bli utstött, eftersom den är så liten så är det nog ett par mobbarhundar som bestämmer sig för att lära den lilla fjollan en läxa.

Nu spelar ju självklart inte storleken så stor roll, klart en liten hund kan försvara sin heder. Men tror ni Armani, som den övervuxna råttan heter, någonsin hamnat i den situationen där den varit tvungen att försvara sig själv? Nej. Och därför blir den ett lätt byte.

Tänk på det nästa gång ni "åh så liten och perfekt!"-ar en chihuahua. Livet är inte alltid en dans på rosor, inte ens för världens mest gullade med hundras.

varför jag avskyr hockey

Jag lade mig bekvämt i sängen och satte på TVn för att se mitt favoritprogram. När jag sätter på kanal9 möts jag av synen av en ishall med publik runt omkring, och i mitten finns en isbana där cirka femton män åker skridskor och jagar en liten svart prick jag knappt kan urskilja. Först är jag förvirrad och undrar om det är fel kanal, men nej, klockan är 20 00, det är kanal nio och männen på isbanan ser inte ut att ha bråttom att släppa igenom mitt program, och då förstår jag att det som pågår just då är att jag ser på en fucking hockeymatch.

Ett gäng vuxna män som är uppklädda till tänderna i vad som liknar halloweendräkter, åker runt på isbanan och knuffas och hojtar och slåss över en liten svart prick som knappt syns.
Jag skulle nog hellre sitta instängd i Big Brother huset med Linda Rosing och hennes fjollkompis Bobby än att visa mig i TV springandes efter en liten klump.


vad fan är det här?

Äkta eller inte så är det det mest bisarra jag sett på länge. Men man måste ändå medge att japanerna är jävligt effektiva, om än fullständigt galna.

Jag trodde vakterna skulle sätta stopp för all knuffande, men de är fan anställda för att trycka in så många som möjligt!

kläder åt djurVarför skulle man vilja lägga ner 229 kronor på en jävla tröja till en stinkande iller? För de pengarna kan man köpa minst två t-shirts till sig själv! Om man nu ändå måste ge djuret kläder, så räcker det med ens illaluktande t-shirt man hade kvar från gymnasietiden. Eftersom illern själv stinker så märker den nog ändå ingen skillnad.

hemlighetsfulla människor

Idag har jag fått reda på fantastiska nyheter. En knut i magen har släppts. Det är ingen idé att tala om för er vad det är, för nu har ni byggt upp era förväntningar och tror att det är en jättestor sak eftersom jag aldrig skriver sådana här inlägg där jag bara måste skryta om att jag är glad. Jag blir alltid irriterad på folk som säger A men inte B, men idag är jag en av dem.

"Lyssna på mig, han är verkligen jätteknäpp, om ni bara visste hälften av vad han gjort...fast tyvärr kan jag inte avslöja något, det skulle vara ett svek mot honom", sa min kompis häromdagen. Hm. Det vore en annan grej om någon av oss envisades med att hon skulle berätta, men nu pockade hon på vår uppmärksamhet genom att be oss att lyssna och sen säga att vi ändå inte kommer att få veta något.

 Sådana människor vill man hänga upp och ner över ett badkar och piska dem blodiga, precis som de gör i Hostel-filmen, sen skrika att de gärna skulle svika sin kompis nu, eller hur? Eller är det fortfarande "kan inte avslöja något" som gäller? När de sen bönat och bett och skvallrat om hemligheten, så dödar man dem ändå. Bara för att lära dem en läxa.

lala

Jag är så trött på snö och slask och blablabla, igår var det fantastisk väder och jag gick ut i leggings och min höstjacka. Idag var jag tvungen att ta på mig min bombajacka, vantar, stövlar, långkalsonger, mössa, sådana där stora rosa öronvärmare, termobyxor och halsduk.

 Jaja, det är inte sant men min poäng är att snön måste väck!!!det är kista sciene tower i bakgrunden, sveriges högsta skyskrapa, efter turning torso i malmö

söta pappa

Igår köpte älskade pappa den här saken till mig och syrran, så att vi kan lyssna på hög musik i toan när vi duschar.  Vi måste ha världens bästa pappa.
Jag vet att den ser harmlöst liten ut, men tro mig när jag säger att ljudstyrkan är grym!


dålig på sitt jobbDen här Lennart verkar inte ha alla hästar i stallet, om man säger så. Jag tror det blir lite svårt att "kommunicera" om man just fått veta att snubben har knullat ens bästa vän gul och blå i flera år. Eller ännu värre, att snubben inte ens är någon snubbe. Haha.

folk som vågar
Kolla på hennes hår, den har samma färg som byggnaden framför. Hon är antingen jävligt modig eller helt efterbliven. Det vi med säkerhet kan konstatera är att hon aldrig någonsin kan sätta sin fot i Husby.

i ain´t saying i´m a golddigger...

Jag fick hem en katalog med förlovningsringar och kom fram till att när jag förlovar mig så vill jag ha den dyraste ringen min fästman kan skaffa. Inte för att jag bryr mig om ringar och sånt fjant, men när förhållandet sen spricker så kan jag pantsätta ringen och köpa en massa filmer för pengarna, så får man ändå ut någonting ur förhållandet och har inte förlovat sig i onödan liksom.så funkar jag

Jag vet inte om ni har märkt det, men jag producerar flest inlägg under nätterna. Jag blir som en maskin, bara spottar ut inlägg efter inlägg efter inlägg, så jag slipper uppdatera under dagen med gott samvete. Det är en bra taktik tycker jag, för när ni vaknar har ni en uppsjö med smaskiga inlägg att sätta era giriga tänder i.

spåmannenEn Alhalifah i Farsta som hjälper mig att tyda mina drömmar mot betalning? Hahaha. Men jag förstår honom. Barnen vill ha pizza och Reebok-dojor, klart man blir desperat då.

försöker komma på bättre tankar

Michael Jacksons låtar är fantastiska, men jag tänker aldrig på hans ansikte när jag hör honom sjunga. Om hans ansikte börjar formas i min hjärna skakar jag på huvudet och sjunger högt för att tänka på något annat, vad som helst. Det som verkligen kan förstöra en vacker dag är synen av Michael Jacksons ansikte.


stackars kanal5

 

Det är ingen som vill se på deras iqbefriade program där Linda Rosing söker en man att dela sitt liv med.
"Vi kanske hade för höga förväntningar", säger kanal5 sorgset.

Ja, det är ju onekligen synd. Kanal5 har lagt mycket pengar och energi på att finna de dummaste killarna i Sverige som ska tävla om den dummaste blondinen i Skandinavien, och så är det ingen som bryr sig om att se på det dumma programmet.

Life´s a bitch.

a nazi in the house

Brorsan har alltid älskat sin buske till hår, så när han idag kom hem med allting avrakat blev vi rädda och skrek att han såg farlig ut. Brorsans ego blåstes upp till en luftballong och han började jaga och försökte nudda oss med sin skalle.


god morgon

God morgon.

oskyldiga som stör

Anna-Maria sparkade på en ensam påse i perrongen när vi väntade på tåget. Hon ville se "om det fanns något i den".
Men istället för att nöja sig med en spark så fick den oskyldiga påsen ta emot hopp och ännu fler sparkar, uppenbarligen för att bli förödmjukad för hon hade ju förstått för länge sen att det inte fanns något i påsen. Jag kände mig lite sorgsen. Vad har påsen gjort? Hur kan en liten sak som bara ligger där, helt hjälplös, provocera så mycket?


insidan räknas inte

Jag älskar min kamera. Den håller ut länge, är vacker och ger mig fina bilder. Ytliga saker, men det är ju sådant den är till för. Jag har aldrig förr velat ha en annan kamera. Visst har jag kikat lite diskret på andra kameror och konstaterat att de varit snygga, men min kamera har alltid pockat på min uppmärksamhet genom att pipa högt och poängtera att batteriet är slut och behöver laddas, slut med spanandet!

Idag upptäckte jag världens sötaste kamera. En rosa Ixus! Jag var helt hänförd, ville bara stoppa den i min ficka. Sedan började jag jämföra den med min kamera. Big mistake. Inehållsmässigt är de precis likadana. Men utseendemässigt..."det är insidan som spelar roll inte utseendet" blablabla, det är bullshit.

För den rosa kameran sopade golvet med min gråa. I ett maratonlopp hade förmodligen min vunnit för den ser smidigare ut, men det spelar ingen roll, det är den rosa kameran som hade fått folkets röster och uppmärksamhet. Den rosa kameran hade tröstats efter sin förlust och den gråa kameran hade blivit spottad på och anklagad för fusk.
"Den gråa kameran förtjänar inte vinsten, den är bara dryg. Den rosa kameran kämpade mer, det kunde man se!", skulle publiken argt säga. Allt på grund av utseendet. För så är det alltid. Vi kommer alltid bli dömda efter vårt utseende.
Det är skitsamma om katten Bamse är rar men ful och katten Dennis är vacker men jobbig, vi väljer Dennis för att "den är så söt och förmodligen kommer att lugna ner sig lite sen", för vi står gärna ut med mycket skit för att ha något vackert att se på.

Det gäller allt, i synnerhet människor, men kameror är inget undantag.


ångrar mig

Det där *ryser* som jag skrev var ju jättelöjligt. Jag har aldrig gjort så förr och jag tycker verkligen inte om folk som gör så. Till exempel människor som skriver att de *ler*. Jaha? Hur kan jag vara säker på att du ler? Genom att läsa det genom en skärm? Och det är också lite oklart, log man innan man började skriva, under tiden man skrev, eller efter? Eller log man hela tiden för att försäkra sig om att personen som läser vet att man ler just då?

tips

Anna praktiserar i en frisörsalong i Sundbyberg två gånger i veckan. Det är jättebilligt och eleverna är grymt energiska och duktiga, så om du känner för en klippning till ett rimligt pris, gå in på Annas blogg eller lämna en kommentar här...ni förstår nog att jag inte kan skriva ut hennes mobilnummer direkt i inlägget, vem vet hur många galningar som följer min blogg *ryser*.


anna


dagen

Jag, Rosalinn och Anna träffade Halima efter skolan som vi inte har träffat på typ ett år. Vi åkte till Max i Solna (som har skitgoda hamburgare!) och snackade skit och skvallrade i flera timmar. Jag har upptäckt att det är det enda tjejer gör, analyserar sönder allt möjligt. Människor vi känner, rykten, hamburgarna, kläder på förbipasserande, andras förhållande, ja allt. Herregud, vad lite liv vi tjejer har....nåja, senare fick vi sällskap av Anna-Maria och drog hem till Anna för att klippa mitt hår och fortsätta skitsnackandet där.
Rosalinn, Anna & Halimahalima & venusposeannahårklippning


sådant här gör mig ledsen 27 år av sitt liv har den där mannen förlorat bara för att rättssystemet är helt fuckad. Hur kan man använda en blodgrupp som en tredjedel av alla män har som bevis för att spärra in nån på livstid? Jag hoppas att han får rejält med ersättning. Inte för att det kan kompensera för den tid han har förlorat men ändå. Skäms England, skäms..

veckans..Meterlånga inlägg. Hur orkar man? Visst är det kul med detaljerade beskrivningar, men herregud..vissa människor bara fortsätter i all evighet...bara en massa blaj och tusen oviktiga detaljer. 9/10 okända bloggar jag slumpmässigt besöker består av sådana texter. Sen gjorde jag såhär och Johnny gjorde såhär och jag doog hans smilgropar hiihihihihihihih...ja, kom till poängen liksom.

irriterande fenomen

När små bloggar som får en kommentar i veckan måste godkänna dem innan de publiceras. Seriöst. För det första fattar jag inte hur man orkar och för det andra...seriöst. Snacka om storhetsvansinne.

kändisarna gud glömde


Bilderna är photoshoppade. Källa

god morgon

En lektion idag och det är idrott. Känns ju verkligen bra att gå till skolan bara för att kunna svettas liksom. Min Ipod är fulladdad och jag är jättenöjd, min största skräck på morgonen är att batterierna är slut för då är det kris, kan nästan inte ens ta mig ut ur hemmet utan min Ipod. Men den är fulladdad och jag måste sticka nu, börjar klockan tio men måste leta efter en massa saker först..glasögonfodral..deo..SLkort..ja listan kan göras lång. Sen måste jag hinna platta håret också. Oops!

årets fegispris går till....

Gaybloggaren Amir. Grattis, nu vet hela världen att du gör vad som helst för att slippa problem, inklusive få dig själv att framstå som största hackkycklingen. En kille kräver pengar du inte har stulit och du ska bara ge dem till honom som värsta fegisen?

det går inte åt rätt håll

Jag vet att man ska stötta sina medsystrar och allt, speciellt när det kommer till sviniga män.


Men fan Jennifer, jag förstår verkligen om du aldrig mer blir lycklig! Från Brad Pitt till Vince Vaugn, någon däruppe gillar dig inte..
ps. jag vet att hon och vince vaugn är historia, men om vi vrider tillbaka tiden lite..


stolta föräldrar och deras bebisar

Finns det något värre än när folk i telefon envisas med att man ska prata med personens unge? Eh okej visst säger man, för det går inte att förklara för en stolt förälder att man varken har ork eller lust att försöka föra en konversation med någon som inte kan tala än.

Sen sitter man där i tio minuter och tvingas prata bebisspråk.
"Hu gammaj aj ju?". Bebisen mumlar något man inte skulle kunna urskilja ens under pistolhot, och man ska sitta och låtsas att det är gulligt och ge ifrån sig naaaw-ljud. Sen upprepar man samma sak och försöker komma på något tillräckligt okomplicerat man kan diskutera med en bebis, tills mamman eller pappan äntligen tar telefonen ifrån bebisen och man kan vara normal igen.


facebook går mig på nerverna

Gud vad jag avskyr Facebooks löjliga du-får-veta-exakt-allt-dina-vänner-har-gjort-funktion.

På vilket sätt gör det mitt liv lättare när jag får veta att Elin Karlsson har gjort ett "vilken svensk är du?"-test? Hur blir jag lyckligare av att få veta att Daniel Eriksson minsann har bytt profilbild! WOW, jag måste se till att skicka ett litet meddelande om det till honom, hans hår ser ju mycket fräschare ut på den nya bilden! Eller vänta, vem är Daniel Eriksson..?

Förr så kunde man åtminstone trycka på en knapp som tar dig till en sida med alla dina vänners senaste uppdateringar. Nu finns det där framför min näsa varje jävla gång jag loggar in. Varje jävla gång så måste jag informeras om att dittan eller dattan har gått med i den eller den gruppen. Like I give a fucking crap.


korsordsfjanten

Jag har en kompis som lever för korsord. Det är det enda hon gör, sitter hemma och löser korsord dag in och dag ut. Hon köper Veckorevyn, löser korsord på internet och har till och med köpt en korsordsbok. Som en liten tant.


linda rosing den mäktige

Vi sitter på donken.

En kompis: Men herregud, vad är klockan?! (ser helt panikslagen ut)
Jag: Halv åtta, vadå, vad har hänt?! (riktigt orolig)
En kompis: Jag måste ju hinna hem och se den Rätte För Rosing!

När min kompis gick iväg för att hinna se Rosings pantade program satt jag bara och hoppades och hoppades och hoppades på att hon skulle missa den.
"Låt tåget vara sen, eller låt bussens hjul rulla iväg så att de blir stående i Västerbron. Om du finns gud, så låter du inte henne hinna se den"
Dessa förhoppningar var mitt enda sätt att hämnas på. Jag kände hat över att Linda Rosing med sitt falska hår hade en sådan makt att hon kunde locka hem människor för att bränna bort hjärnceller genom att se hennes iqbefriade program.

Alla vet förresten att den är fejk. Det är uppenbart att de mest korkade killarna har valts ut för att kunna krydda programmet. Jag skulle till exempel hellre sälja mina Harry Potter böcker än att dejta den där sjukt läskiga brasilianaren.


snälla snälla försvinn någonstans

Jag sa att jag inte tänkte se melodifestivalen, och jag höll mitt löfte. Jag såg inte hela..bara slutet.

Angående snälla låten...

Jag vet inte om jag bara är känslokall, men jag skrattar mig halvt fördärvad när jag hör den. Det låter som att hon har rökt på 48 timmar i sträck, och satt något i halsen innan hon ställde sig på scen. Det är så pinsamt, det är inget vackert med låten, det är en text som skulle ha kunnat komma ifrån en trettonåring. Hennes kroppsrörelser och viftande med armar borde inte ens kommenteras. Det ser verkligen ut som att kvinnan har körts direkt från psyket och kastats på scen.

Jag vägrar tro att svenska folket lägger ner sina pengar på sånt här skräp, det måste ha fifflats med telefonrösterna, det finns ingen annan förklaring. Möjligtvis att man tycker synd om henne...

Fan vad Sverige skulle ha grillats levande om vi hade skickat det här skräpet att representera oss. Jag skulle aldrig mer vilja associeras med Sverige.
"Oh, you´re from Sweden who sent that sucky song?"
"No! Not Sweden, Switzerland..."


...

Ikväll klockan tio så kommer Sin City på kanal fem. Skit i melodifestivalen och se den istället!


när anna vill få sittplats i tunnelbanan
some creepy shit

Mina syskon hade en riktigt läskig konversation när jag kom in i rummet.

Brorsan till syrran: Hur skulle du skära upp henne?
Jag: Va?!
Brorsan: Det handlar inte om dig. Vi pratar om någon av oss var fast i öknen utan någon mat, hur man då skulle skära upp sin kompis för att käka henne.

Holy crap. Jag bor med ett gäng psykopater.


snart får jag nya glasögon

Fast ni visste säkert inte ens att jag bar glasögon. Pappa sa att jag fick välja ut vilka jag ville, så jag siktade mig in på de de dyraste i butiken: Ett par riktigt snygga Tommy Hilfigers. Som ni kanske har förstått så kommer jag såklart aldrig få se röken av de där Tommy Hilfigers igen, utan får snällt välja något annat.


äckligtMisosoppan ovan är förmodligen det vidrigaste jag någonsin smakat. Det liknar grumligt vatten och smakar som tio dagar gammalt bajs.


vad tycks?

Rosalinn tycker bloggens nya design är "färgsprakande". Tycker ni också det? Att den är ful?


dans i skolan

Vi var indelade i grupper som skulle uppträda för klassen med ett eget koreografi till låten "Hot n cold" med Kate Perry. Vår grupp var långtifrån färdiga, och jag bönade och bad igår om att vi skulle fortsätta träna, men ingen ville lyssna på mig. Imorse kom alla helt panikslagna till skolan. Vi satte ihop några extra steg och ställde oss framför klassen för att dansa.

Kan bara säga att vi var helt genomruttna. Alla dansade i otakt, vi upprepade samma rörelser i flera minuter och gav till slut upp. Men vi hade kul i alla fall. Nu kommer jag aldrig att kunna lyssna på låten utan att bli stressad och känna ångest. Jaja, whatever.be afraid, be very afraid


i sverige

Var i Solna Tingsrätt idag och det var faktiskt inte så himla spännande. Inte som i amerikanska tvserier, där åklagaren avbryter det snyftande vittnet, och vrålar högt, "but you knew, didn´t you? you knew all the time that Adam had killed your friend!".
Oh då bryter vittnet fram i en gråtattack och hulkar, "It wasn´t on purpose, I swear!"
Juryn blir chockad och drar efter andan, domaren slår med sin trägrej (är det någon som vet vad det kallas?) och skriker "Order! Order in court!".
Men uppmaningen behövdes inte. Vittnet har erkänt, åklagaren har vunnit, avsnittet är slut.

I Sverige är det riktigt tråkigt. Ingen fajt mellan advokaterna och domaren har inte ens en sån där trägrej. Men men. Vi blir åtminstone inte mutade. Det är alltid något.


skandal

Den här "debattartikeln" av Blondinbella borde användas som ett varnande exempel till skolelever. För det måste vara det mest okunniga jag någonsin läst. Det är en sak att skriva sin korkade åsikter i en blogg. Det är en annan att gå ut med det i tidningen.

Vad snackar hon om??? Vill jag skrika när jag läser artikeln. Hur kan hon sitta där och säga att kvinnor är anledningen till att kvinnor inte är framgångsrika, och påstå att feminism innebär att kvinnans uppgift i livet är att laga mat i köket? Snälla! Jag är ingen våldsam person, men någon, ta en tejp och täpp för hennes mun så att hon slipper göra bort sig mer! Tvinga henne att läsa en samhällsbok, hell, tvinga henne att läsa VILKEN BOK SOM HELST!

Blondinbella vet inte att framgångsrika kvinnor finns, eftersom de sällan visas i media. Istället är det hon, som aldrig har behövt söka ett jobb, och kommer med korkade påståenden, som får den hederliga uppgiften att skriva om just arbetsmarknaden.

Blondinbella fattar inte att cheferna bakom Expressen sitter och skrattar åt hur ironisk hennes artikel är, hur dum vi tjejer framstår när vi representeras av en marionettdocka som Blondinbella. Hon hyllar männen och trycker ner kvinnorna, när det är männen som ser till att framgångsrika kvinnor aldrig för någon talan (och med framgångsrik menar jag att man har åstadkommit något annat än att göra bort sig själv). Hon är som en hund som jagar sin egen svans. För korkad för att fatta att det är sig själv hon angriper. För korkad för att sluta. Hon bara fortsätter och fortsätter medan vi människor sitter och skrattar åt alla korkade hundar, precis som männen bakom Expressen skrattar åt oss.


lyssna på den som vet

Varje gång Rosalinn kommer hit till Husby så uppmanar jag henne att varken tala eller se på någon och vänta på mig vid tunnelbanestationen. Det här är ett otroligt farligt ställe, speciellt för människor som inte är härifrån, så Rosalinn måste sticka ut så lite som möjligt. Som tur är ser hon rätt blattig ut, men jag brukar påpeka för henne att undvika att säga ord som "mupp". Sådana ord existerar inte här, och lär omedelbart dra uppmärksamhet till dig.

Rosalinn känner till allvaret i situationen, eftersom hon har varit här förr med sin klass  på ett studiebesök. Lärarna uppmanade eleverna att hålla ihop och absolut inte ta emot godisar från främlingar. De klarade sig oskadda härifrån.

anna-marias konstiga vanor

Idag beställdes den här konstiga yoghurten, som tydligen är nyttig för att den innehåller solrosfrön (det äckliga gröna som flyter på toppen).

Men jag är inte särskilt förvånad. Det här är samma person som käkar hårtabletter och fisktabletter. Tydligen så får man starkare och friskare hår av de där konstgjorda hårtabletterna. Vilken smörja, vill man ha friskare hår så har jag hört talas om schampo.


espresso house

Jag vet inte varför jag jämt  besöker Espresso House, trots att jag avskyr stället. Lokalerna är helt okej, men maten är vidrig och dyr. Inte ens frapinon är särskilt god. Men EH i Vasagatan har på något sätt blivit ett stamställe. Idag jobbade bara en enda kille där, jag tror att han är ny. Stackarn var sjukt förvirrad, kunde inte komma ihåg en enkel beställning, far fram och tillbaka som en vante och trots det så gick kön otroligt segt. Jag väntade i en evighet på min frapino, och när den väl kom med knappt någon grädde, så hade jag inte hjärta nog att säga till. Jag log och tackade.


Sånt, människor, är vad som kallas för en god gärning. Att avstå från något man har rätt till för att göra livet mindre slitsamt för andra. Jag är en god människa.


otroligt

PhotobucketDet här är ju fruktansvärt roligt och sorgligt. Tänk er en liten treåring vars enda ordförråd består av "nana", "dada". Han väntar tills morsan har lämnat huset, sen går han till sin lilla byrå och bland alla leksaksbilar så plockar han fram ett Marlboropaket och tändare. Sen slår han sig ner i soffan och tänder en cigg.

"Vilken lång dag det har varit", tänker han trött och funderar på hur det blir med Batmanbilen, är det han eller Johnny som kommer att få den? Under tiden drar han in rök i sina små lungor och blåser ut runda moln.

"Det såg ut som att han hade rökt i flera år", berättar åklagaren. Omöjligt. Hur kan en treåring röka fritt utan att morsan märker något? Har vi att göra med ett litet geni som springer in på toa och gnuggar in tandkräm i munnen efter varje rökpaus för att inte bli upptäckt? Eller är det helt enkelt en likgiltig morsa som bär ansvaret?


barn som föder barn

Photobucket

Jaha. När jag var tolv trodde jag att man lade mannens hårstrå under kudden innan man sov, och vips, så skulle man vakna gravid nästa morgon.
Vissa tolvåringar vet visst om the real deal.

mitt favoritband

Ibland blir jag så frustrerad. Människor förstår inte BWO´s storhet. Deras texter är så starka och djupa. Varje låt berättar en historia som framförs på ett mäktigt sätt. Hur kan man hellre välja en fucking fjant som Carola eller en dragqueen med en medemåttig låt framför BWO? Martin Rolinski har en fantastisk röst, skulle dö lycklig om jag fick träffa honom.

You´re not alone var inte det bästra valet till tävlingen, men den är grymt bättre än Måns eller EMD´s låtar. Varför förstår inte svenska folket att BWO är otroligt populära utanför Europa, vi skulle lätt vinna hela ESC om vi skickade ut världens bästa grupp för att representera Sverige!!


Snälla sluta förnedra er i vidriga Melodifestivalen, ni är för bra för sånt skit!


brända drömmarDenna sorts godis har alltid varit en favorit. För ett par år sen när jag var runt nio-tio, så sa en kompis till mig att hon visste hur man gjorde sådana. Jag blev helt till mig och sa att jag var idel öra. Hon förklarade att allt vi behövde var en kastrull och socker.

Va? Visserligen var jag ung, men jag fattade ju att det var något skumt på gång. Jag frågade hur färgerna skulle komma till då? Hon sa att det bara händer. Hm.

Så jag tog en stor kastrull, vi fyllde på den med socker och ställde den på spisen på högsta värme.

Sockret smälte. Vi väntade och väntade. När allt var smält undrade jag om vi inte skulle förflytta kastrullen från spisen nu.  Nej, sa min kompis. Så vi fortsatte att vänta. Snart började det att lukta bränt. Då tog jag bort kastrullen och såg ner. Bränt socker. "Någonting måste ha gått fel till", sa min kompis. "Det brukar ju alltid funka för mig", fortsatte hon, den lilla lögnaktiga råttan.

Ja, det enda som gick fel till var att jag brände en kastrull, slösade en massa socker och fick en stor utskällning.


den tjutande maskinenNär man centrifugerar tvätt (ni vet, stoppar kläderna i en maskin som snurrar snabbt runt så att vattnet "kramas" ur kläderna), så finns det en liten knopp i mitten, som på bilden. Jag har alltid trott att det gäller att lägga kläderna så långt borta från knoppen som möjligt, för annars händer något fruktansvärt.

Maskinen börjar ge ifrån sig ljudet av kläder som slits itu. Den skakar och tjuter och man blir helt paralyserad av skräck. Första gången det hände mig var när jag var runt elva år. Jag blev skitskraj och ropade på hjälp. Ingen var där. Jag trodde att maskinen skulle explodera, och då skulle även maskinerna i närheten explodera och hela tvättstugan gå i bitar.

På något sätt lyckades jag ta mig till den tjutande maskinen och trycka på stoppknappen. Den stannade som av en mirakel, men min rädsla för den har aldrig försvunnit. Varje gång jag sätter igång maskinen står jag beredd med fingret på stoppknappen. Det har blivit enklare med åren. Men jag väntar fortfarande på den dagen då jag inte hinner trycka på stoppknappen.


aftonbladet förvirrarHerregud vilken förvirrande bild och text. Nu tror man att killen till vänster har dödat någon av killarna till höger, för de till höger vet ju alla är med i Harry Potter-filmerna. När man sen läser artikeln så fattar man att Harry och Ron till höger inte har ett skit med texten att göra. De har bara satts dit för att förvirra folk och få dem att klicka på artikeln.

Den blaskan är så genomrutten. Hoppas att Aftonbladet går i konkurs eller att byggnaden brinner ner. Men de har säkert försäkring. Äsch.

slumdog millionaireDet finns filmer passar inte att ses under dåliga omständigheter, t.ex. framför en dammig och seg dator. Dem måste man bara se i en biograf för att få den totala upplevelsen. Slumdog Millionaire är en sådan film.

Inledningsscenen är med Jamal Malik som är med i Indiens motsvarighet till "Vem vill bli miljonär?". I takt med att han svarar rätt på alla frågor blir man misstänksam och polisen tar in och torterar honom, i hopp om att han avslöjar hur det är möjligt för en obildad pojke från slumområdet att komma längre än vad många utbildade läkare och jurister har gjort. Frågan är, fuskar han eller är det bara ödet?

Filmen växlar mellan att visa en nutida Jamal som torteras av polisen, en Jamal i det förflutna under omständigheter som gör det möjligt för honom att svara rätt på alla frågor, och en Jamal under själva tävlingen med en hetsig programledare i spetsen som gör allt han kan för att förlöjliga honom.

Filmens kärna, grund, fokus, mittpunkt eller vad man nu vill kalla det är världens mest uttjatade men intressanta ämne; kärlek. Varje steg Jamal tar har ett syfte; att återförenas med sin ungdomskärlek. Det är fånigt, klyschigt, löjligt men ändå så gulligt och trovärdigt på något konstigt sätt.

Det är en ärlig film som visar Indiens sämre sidor utan att överdriva. Det görs med en sådan karisma och professionalism, vilket är otroligt viktigt när man vill skildra ett land på det här utsatta sättet. Det är lätt hänt att det blir smaklöst, så därför är det viktigt med en regissör som inte vill ljuga för publiken. Trots att "barnhemmet" var ett grymt ställe, trots att man blir rånad i Indien och polisen är korrupt, lämnar inte man biosalongen med en känsla av hat. Det här är ingen film om hur jävligt det är att bo i Indiens slumområden, så man behöver inte ta fokusen från vad den egentligen handlar om.

Hur gärna jag än skulle vilja säga att den här filmen var felfri så går det inte. Karaktärerna är rätt stereotypiska och filmens avslut var lite av en besvikelse, men bortsett från det har jag inget att klaga på. Jag satt flera gånger och var nära att böla, (NÄRA) och bara det är nästan tillräckligt för att rekommendera filmen. Den bjöd på en fantastisk upplevelse och förtjänade utan tvekan sin Oscar för bästa film.


slumdog

Kära läsare! Har verkligen försummat min blogg de här senaste dagarna. Allt har varit så dramatiskt, en massa bråk och tjafs och skit. Plötsligt så är 14 års vänskap borta på grund av tre tior. Inte mig emot, om tre tior värderas högre än jag gör så kan det väl ändå kvitta.

Såg i alla fall Slumdog Millionaire med Rosalinn, Anna-Maria och hennes vänner i Vällingby. Skitschysta tjejer. Min filmupplevelse förstördes en del av allt det här tjafset som kom vid fel tillfälle, men skitsamma. Jag skriver recensionen så snabbt jag pallar.


hm?

Okej. Vad är det som har hänt här? Jag kollade min statistik, och enligt den hade jag 396 besökare igår. Impossible. Hur är det möjligt? Är det någon snäll som vill ta sig tid och lätta på min förvirring lite?


ramsa

Photobucket

Jag är bäst, ingen protest, protesten försvann, ni blev bäst!

jag lever ett dyrt liv

Det blev ingen modevisning, och kvällen slutade med ett kraschat vänskap. Det är för jävligt när ens vän värderar vänskapen lika lågt som småpengar, men sånt är livet. Suck it up and move on.

Jag, Rowsie och Anna-Maria åkte i alla fall till ett litet fik någonstans i Gamla Stan. Vi hade cirka fyrtio spänn på oss och blev besvärade när en servitris ledde oss till ett bord och gav oss menyer. Hm. Jag tog det billigaste på menyn, en svindyr (men god) äppelpaj. Den var så elegant att till och med tallriken pryddes med kanel och jag fick en liten apelsinbit på sidan. Vi satt där i flera timmar tills jag tappade känseln i rumpan.
filmtips

ikväll på sexan kommer V för Vendetta, och den måste ni se för det är en fantastisk film, en av mina favoriter. Nu måste jag gå, vi ska på någon modevisning som stödjer cancerforskning eller något sånt. 

hejdå

God natt mina älskade rövslickare. Jag ska såklart inte sova än, men om ni ska göra det så god natt på er. Det här är kvällens sista inlägg, om jag inte kommer på något väldigt bra att skriva. God natt.

off-topic; rosa-linn hälsar (vet inte riktigt varför)


gröna lund lockar alla

Photobucket
Som ni ser får man chans att åka grejen och vara med i en reklamfilm. Så kul! Reklamfilmen bryr jag mig inte om, men tänk att få vara en av de första som upplever den där saken, så sjukt häftigt. Fast ibland är det inte bra att vara först, tänk om något går fel och den stannar till eller lossnar, och då dör man bara för att det var så viktigt att vara först.

I alla fall. Om man skickar med sitt galnaste skrik så får man kanske vara med i reklamfilmen/åka skiten. Jag tänkte ett tag på att göra det men sen tog jag mitt förnuft till fånga. Herregud, jag är en vuxen och myndig kvinna, hur kan jag ens överväga såna barnsligheter. Men jag vill åka så gärna..så gärna..


pengar i sjön

Den där lilla tårtbiten är inte större än min kamera som för i övrigt är sjukt liten. Det är skam. Det enda som är värre är att jag fick den minsta biten. Det fanns större bitar som kanske skulle ha rättfärdigat det löjligt höga priset, men tjejen bakom disken envisades med att ge mig den minsta biten. Som sagt. Man ska vända sig till manliga biträden, tjejer ska alltid jävlas.

Hon gav mig massor av grädde i alla fall. Vad det nu ska hjälpa. Vem har någonsin blivit mätt på grädde liksom.


kanske jobbrasism?

Photobucket

Jag tänkte sökte jobb på ett tivoli men möttes av det här. Nationalitet? Varför måste de veta det? Finns bara två anledningar. 1. De vill sålla bort alla blattar. 2. De vill anställa många blattar, för en "mångkulturell arbetsplats".

Jag gissar på nummer två. Men vad tror ni? Är det till min fördel eller nackdel att erkänna att jag är somalie i en arbetsansökan? För även om jag skulle skriva svensk, och de skulle bli förvånade när vi träffas så kan jag alltid säga att ja, vadå, jag är svensk medborgare? Eller är du en sådan som anser att invandrare inte tillhör det här landet? Är du det?Va va va? Sen skulle jag få jobbet bara för att de är skraja att bli anmälda till DO. Hahahahahaha.

PS. Jag vet att nationalitet oftast syftar till medborgarskap men eftersom det även kan betyda födelseland eller etnicitet så är det svårt att veta vad de menar..

kändisspotting

Sveriges kändaste blondin Linda Rosing såg jag och en kompis i Vällingby Centrum idag.
"Herregud, bakom dig, Linda Rosing!", viskade min kompis när vi satt i cafét och jag höll på att sätta min oljiga chokladmousse i halsen. Hon höll på att gå upp för rulltrapporna till restaurangen ovan, och vi undrade om vi vågade gå fram och hälsa. Dessutom hade hon en man med sig.


Vi följde efter. Rosing och den okända mannen när de stod och beställde mat i en grekisk restaurang. Jag och min kompis gick förbi flera gånger för att samla mod. Vi diskuterade vad vi skulle säga om vi nu gick fram. Ingen av oss var några Rosingfans, men något snällt måste man ju säga för att lätta upp stämningen.

Vi bestämde oss för att smöra så mycket som möjligt.


Vi gick fram och min kompis viskade ynkligt bakom ryggen på Rosing. Hon lade inte märke till oss men det gjorde den okända mannen som visade sig vara hårfrisören Bobby. Han harklade sig och Linda vände sig om.

Vi kände oss uppspelta över att vara framför en av Sveriges kändaste människor, och kommentarerna bara flög ut ur våra munnar.

"Du är vår idol!", sa min kompis glatt.

"Du är otroligt vacker!", sa jag fånigt, trots att jag inte tyckte det. Linda var snäll och tackade och log. Efter flera löjliga kommentarer och blickar från andra gäster så frågade jag om jag fick ta en bild. Självklart sa hon.

Den sista bilden var det Bobby (som för i övrigt är lika lång som två ärtor i höjd, men också trevlig) som tog. När jag ringde min kompis senare och berättade om detta gallskrek hon då hon satte ihop ett och ett och kom fram till att han hade rört min kamera.
Sen skakade vi hand med Linda och gick vidare.
mcdonalds påhitt

Photobucket 


Mcdonalds är ju verkligen det sista stället som ska ha bilder på sallader. Alltså, det är en snabbmatskedja som förmodligen är anledningen till många människors övervikt. Stå för vad ni är, liksom. Lek inte nyttiga. Speciellt det där nya påhittet med tallriksmodellen. De har kastat in två bitar morot och försöker lura i korkade småbarnsföräldrar att de Följer Tallriksmodellen. Föräldrar; ge barnen gröt om ni vill vara nyttiga.

var på donken

En kompis, som vill vara anonym (hahahahaha), tycker  burgarna är för "flottiga" och "fettiga", så hon har sitt eget sätt att fixa problemet på.


filmtips

Ikväll klockan nio på kanal 4+ så kommer Babel med Brad Pitt och Cate Blanchett. Väldigt sevärd film! Jag kan tyvärr inte se den då för brorsan har pajat TV:n. För jävligt, hoppas någon fixar den tills imorgon för jag kan inte missa Special Victims Unit.

vi är de nya brottslingarna
Jag fattar inte vad den här ipoden har för problem. Jag är försiktig, ger den mycker kärlek och laddar när batterierna är döda. Trots det så ska den alltid krångla och vägra fungera.

Nåja, Ipods lär ändå utrotas snart. Man ska kanske införa fildelningskontroll i tullarna på flygplatser, och det känns ju verkligen jättekul. Folk mördas, barn kidnappas, kvinnor våldtas och dem vi jagar är människor som lyssnar på musik. Vilket hån.


magen är överfull

Klockan är inte ens nio och min frukost bestod av mer mat än jag normalt äter på en hel dag. Har jätteont i magen, känner för att stoppa tandborsten i halsen och tömma magsäcken. Vågar dock inte, tänk om pappa hör, han skulle bli riktigt arg och börja tjafsa om att mat kostar och så sitter jag där och spyr ut det och blablabla.
Angående bilden: Vet att det ser äckligt ut men egentligen är det jättegott. Massa oboy och sylt is the shit

har skaffat en ny trådlös tangentbord

Den är superliten jämfört med den gamla.


god morgon

Har tagit till lite desperata åtgärder för att ändra min dygnsrytm. Ska snart tvätta kläder med en kompis, måste lyckas hålla mig vaken hela dagen. Imorgon börjar skolan igen, depp depp depp.

RSS 2.0