så mycket en liten box skulle kunna ställa till medDen här lilla kartongen glömde jag inne på provrummet i Gina Tricot i Kista. Jag hade nyss hämtat ut den från posten och upptäckte att den var försvunnen efter att jag hade kommit hem, runt två timmar senare. Låt oss nu tänka på vad som hade hänt om det hade varit i USA någon glömde ett främmande paket inne i shoppinggallerian.

En random kund hade gått in i provrummet och sett det övergivna paketet, och gått till butiksbiträdena för att berätta om den, helt ovetandes om vilken kalabalik denna lilla upptäckt kommer att skapa. Butiksbiträdena kontaktar polisen, och därefter ber alla i butiken att lämna den omgående. Man tillkallar shoppingcentrets ordningsvakter, som tvingas vänta utanför provrummet för att hindra någon nyfiken kund från att gå in, peta på paketet, och utlösa den dödliga gasen/bomben eller vad nu paketet innehåller, tills polisen själva kommer och kan utrymma hela byggnaden.

"CODE BLACK, CODE BLACK", skulle de uniformerade poliserna ropa i sina walkie-talkies utanför shoppingcentret, och inom några minuter skulle en stor bil med "BOMB SQUAD", tryckt på sidorna parkeras precis utanför gallerian. Vid det här laget har en klunga folk samlats vid parkeringen, trots polisens hopplösa försök att skingra och tvinga hem dem. Nyhetsreportrar ansluter sig till samlingen, och rapporterar om den nervösa stämningen utanför gallerian. Alla undrar samma sak. Kommer bombmännen att lyckas desarmera bomben? Är det nervgas? Kommer hela staden att explodera i bitar? Man kanske borde ta och sticka medan man kan? Varenda själ utanför gallerian är vettskrämd över den potentiella framtid de kan tvingas möta - ett liv utan varken armar eller ben. Eller inget liv alls.

DÅ! Man ser två svartklädda figurer närma sig från byggnaden, bärande på en kartong. Flämtningar och viskningar hörs överallt. Är det bomben? Varför är inte den nere i något bombsäkert skåp? Varför bär de ut den till allmänheten sådär ovarsamt? Vad är det som pågår?

Ja, det som hände därinne var att bombmännen väääldigt försiktigt öppnade upp paketet, för att upptäcka att den innehåller...Yep. En namnlös studentmössa. Inget genomskinligt, dödligt gas, ingen tickande timer, ingen bomb. Bara en simpel, svensk studentmössa.

Stackars jänkarna.

lerkvinnan

Idag hade vi en konstutställning på historian, där vår grupp snackade om fetma och hade en tjock, liten lerkvinna för att illustrera vårt ämne.


katrins barn

Katrin Zyto-någonting har äntligen fött sitt barn, och hennes kommentarsfält flödar av gratulationer.

Men är det bara jag som reagerar på att ungen ska heta Ringo?

Jag vet ju att Katrins pojkvän (eller make?) heter Bingo, men låter inte Ringo bara som ett dåligt rim?
De borde bara ha slagit på stort och döpt ungen till Kingo istället. K - Katrin, ingo - Bingo.

Nu hoppas jag att den stackars ungen växer upp att bli lika kaxig och självsäker som sin mamma, för Ringo är verkligen inget namn som imponerar på mobbningssugna snorungar på skolgården.

förstår inte

Vad är meningen med två skyltdockor med exakt likadana kläder precis bredvid varandra? Vore i butiken lite smartare om de visade fler av sina tantkläder genom att klä dockorna i olika kläder?? Fattar verkligen inte logiken med det här. Gör ni?

Jaja. Nu är det dags att för en lååång dag i skolan.

Bara 17 dagar kvar till studenten!

den jobbigaste veckan någonsin

Jag har aldrig haft så mycket att göra i skolan som den här + nästa vecka. Ni som tror att ni har mycket att göra kan finna tröst i den här listan över allt jag har kvar att göra tills nästa vecka:

Psykologifördjupning
Religionsfördjupning
Historiaredovisning
2 historieinlämningar
Matteinlämningar
Organisation & ledarskapsfördjupning
Ytterligare en organisation & ledarskapsfördjupning
Svenskprov
Psykologiredovisning
Religionsredovisning

Snacka om att sitta i djup elefantskit.

en dag ute i soliga (!!!) stockholm

Idag gick jag och Yasmin ut för att käka, därefter titta på ankor vid vattnet i Gamla Stan, och till sist köpa lite svindyr glass från Ben och Jerry´s glassbar vid Västerlånggatan.

Restaurangen vi åt mat i var riktigt snygg med bra service, men otroligt tomt för att vara under lunchtid. Pastan jag hade beställt rykte som fasiken och var otroligt god till en början, men när den funnit sin "rätta temperatur" så kunde jag verkligen smaka efter, och märkte att detta förmodligen var pasta man hade gjort redan förra veckan, men värmt i mikron.helt ovetande om matens aktualitet
reaktion när hon frågar om sked och får veta att den lilla plastbiten hon fått ÄR skeden


när det blev för varmt ute


"dålig lyssnare" har fått en ny innebörd

Syrran: Fan också, imorgon har jag engelskanationella
Jag: I vad?
Syrran: Va? engelskanationella?
Jag: Ja men i vad, svenska eller?
Syrran: I ENGELSKA!
Jag: Ojdå.
Syrran: Haha. Bloggish nu eller?

remix på charlie bit my finger

Skitgrym remix, kolla!


Remix på Charlie bit me

Originaletden är till och med längre än den här meningen

Hittade en blogg med vad jag tror världens längsta bloggadress.

http://www.youmeanshoppingformoreuselesscrapisntthemeaningoflife.blogg.se/


sjuk

Jag har vistats omkring sjuka människor så länge de här senaste dagarna att det var oundvikligt att jag också skulle bli sjuk.Allt snor jag producerat under någon timme

man blir van!

När man bor i Sverige så är man van med att allt kostar. Yasmin blev förvånad över att plastpåsarna på Konsum kostade pengar, och hon skrattade lite när hon upptäckte att påfyllning och dippsås också kostar pengar. Men det som gjorde att hon asgarvade var den här lilla donkenmuggen.
Markeringen 0,25l är uppenbarligen till för att de anställda ska veta när de ska sluta fylla på. Det är alltså ingen slump att den alltid är nästan halvfull, det är meningen att det ska vara så lite dricka som möjligt. Nu kanske det är så på amerikanska donkenmuggar också, men det som förvånade henne var att trots att den var så liten så hade den en stoppmarkering också.

sp3bs skiva!

Klasskivan på Nype igår var skitbra! Musiken sög stenhårt men sällskapet var skitnajs och alla var på grymt humör!


ikväll

Ikväll är det dags för vår klasskiva på Nype, och vi har alla längtat som fan! Hoppas på bra musik och rolig sällskap, kan inte gå dåligt då!

grattis hafshish!

Idag fyller min barndomsvän Hafsa tjugo år! Vi har känt varandra sedan vi var små ärtor och förhoppningsvist så håller vi ihop länge till!jag o hafsa 4-5 år

har ni sett

reklam för matprogrammet "Kniven mot strupen"? Jag såg reklamen för några veckor sedan och rullade runt på golvet skrattandes, för att i nästa sekund skämmas som en hund över pinsamheten i showen.

Det är alltså en svensk version av "Den elaka kocken" med en svensk fjantkock som försöker härma Gordon Ramsay. Hans gormande på restaurangägarna i reklamen kändes bara så överdrivet och påklistrat att jag verkligen skämdes.
Vilket skittöntigt program.


finn ett fel


aldrig tänkt på detSyrran poängterade en sak jag aldrig har funderat på. Varför är lysknappen på vår toalett placerad UTANFÖR toadörren? Är inte det världens dummaste idé? Att låta den som INTE är på toa ha kontroll över ljuset INUTI toan.

lever fortfarande!

Min uppdatering har sugit de senaste dagarna men det är för att Yasmin har varit här och det har varit grymt kul!
Här är några bilder vi tog igår!
längtat

Imorgon den här tiden så är Yasmin på  väg till Sverige!!
Jag och Yasmin år 2008 i USA

dyra vanorIbland undrar jag vem jag tror att jag är. 45 kronor (!!!) för en stenhård kladdkaka som bara gjorde mig mer hungrig än mätt? Nej, jag behöver komma ner på jorden igen, där det smarta valet när man vill bli (ekonomiskt) mätt är en tonfiskburk för tio kronor. Kanske också lite snabbmakaroner från Lidl som räcker i en månad om man har en extra tjugolapp över.Ja jag vet att kakan ser rätt stor ut, men det var den alltså inte!


skolskiva

Nästa vecka är det dags för klassens skiva på nattklubben Nype, och det är meningen att man ska vara utklädd till någon filmkaraktär.

Jag har funderat ett tag på vad jag ska vara, men när jag såg den här bilden var det som ett klartecken från himlen. Det var ju så självklart vad jag borde föreställa!

Riktat till alla hundratals människor som har kommit fram och undrade hur jag skulle fixa det gröna håret  - Det här var ett skämt, jag ska INTE vara jokern!

bussbälte?Nuförtiden finns det säkerhetsbälte på de flesta bussarna. Jag har kommit fram till att det måste vara en av de onödigaste investeringarna i bussbranschen, för det är ju löjligt få människor som använder bussbälte, om ens någon. Eller?

Eftersom jag är en människa som värderar min egen säkerhet otroligt högt (jag har exempelvis mina försvarsspray och en golvmopp bredvid sängen på nätterna, ifall det skulle ske något inbrott) så kan jag tänka mig att använda bälte, men just i sätet jag satt i när jag tog den ovanstående bilden, så fanns det inget bälte.

Alltså, det fanns en sådan där röd bältesfästning som ni kan se, men inget bälte till den. Hur har man tänkt där??


RSS 2.0