uppföljare till tdk

Christopher Nolan har skrivit på för en tredje Batman-film. Såklart. Det verkar lite som att ta sig vatten över huvudet med tanke på om det ens är möjligt att filma en som kommer i närheten av de två tidigare. Det vore bättre att stanna på topp, men jag litar på att han gör en sevärd uppföljare.

Nu är han aktuell med filmen Inception som har premiär nästa år.

dear reader...


inkompetens eller bara otur?Sveriges patetiska rättsystemet är skrattretande. Varför lägger de ner tid på att åtala en massa skojare som uppenbarligen är oskyldiga till brottet? Är de verkligen så inkompetenta att det måste dröja ända till rättegången för att fatta att dessa människor inte hade något med brottet att göra?

Jag blir så förbannad. Med tanke på att det här är ett väldigt uppmärksammat fall borde polisen bli mer effektiva. Ryktet sprider sig, det är nog många som vet vem som egentligen ligger bakom brottet, och istället för att ta reda på det så läggs en massa tid och pengar på felaktiga åtal. Familjen till den döda killen plågas varje dag, polisen har alla resurser som krävs för att avsluta det här fallet, men frågan är om de gör sitt bästa. Kanske somalier inte ligger högst på deras prioriteringslista...


att svälta sig är åtminstone billigtIngredienser till maten idag gick loss på två hundra spänn. Två hundra kronor för lite mat!! Fan alltså, ser jag ut som Bill Gates eller? Inte undra på att alla svälter sig i Sverige, det kostar ju en förmögenhet att äta.


kanske innehåller urinKöpte lite import-cola. Det smakade nästan som äkta cola så jag blev glatt överraskad. Men för åtta spänn undrar jag vad för hemskheter den kan innehålla, inget kan ju vara så billigt utan en baktanke. Hm.

jättarna tar över

På väg till stan i tåget så kommer en två meter lång gambian och sätter sig framför mig. Det fanns tre andra platser lediga där han lugnt hade kunnat sträcka ut sina långa ben, men han väljer att sätta sig framför just mig.

Jag kämpar för att våra knän inte ska slå ihop. Det var det gamla, ruttna tåget så den guppade vilt och jag tryckte benen mot sidan med all min kraft. Hade det varit en tjej så hade det inte spelat någon roll, men nu var det en man och om jag lät mina knän nudda hans kanske han skulle ta det som en inbjudan eller något, och vem vet vad som hade hänt därefter. Han kanske skulle bestämma sig för att få sig en snabbis, och vem är jag att hindra en två meter lång jätte? Så jag gjorde mitt bästa för att undvika det. 

Mina lårmuskler värkte och benen började nästan darra, det här var nästan värre än ett spinningspass. Det enda som fick mig att fortsätta kämpa var min vilja att överleva. Femton minuter senare steg han av och jag kunde äntligen slappna av.

hos rosalinn

Har ätit så jag snart spricken, orkar inte resa mig och har ingen aning om hur jag ska lyckas komma hem.rosalinns pryda mat som ser ut som dekorationmin mat såg ut som mat


att tro sig en hel del

Ibland, när jag läser min blogg, så skrattar jag högt och tänker, "den personen vill jag vara vän med!". Sen kommer jag på att det är jag själv som skrivit det och fortsätter därefter att skratta. Ibland läser jag mina texter om och om igen och bara beundrar varje bokstav. "Jag är bättre än Alex Schulman", tänker jag stolt. Sen blir jag deppig. Det är inte alls sant. Jag är inte bättre än Alex Schulman, jag kommer aldrig att bli det.

Efter några minuter har jag glömt att vara deppig och återvänder till att skratta.

flygbolaget som älskar amerika

Min lillasyster som ska åka till USA i sommar vägrar fatta att de kräver fingeravtryck av alla som kommer in i landet.

Syrran: Men..de gjorde det inte när jag åkte dit 2007?
Jag: Det är nya regler nu.
Syrran: Men är du säker? Människor som åker med British Airways slipper nog...

Ja, det gör de säkert. För alla British Airways planer innehåller nog en tankeläsarutrustning, som försäkrar sig om att alla som åker med älskar USA och skulle aldrig ens andas ordet bomb. Så när British Airways passagerarna anländer till Washington DC kommer det att rullas ut en röd matta, och de kommer att eskorteras ut av självaste presidenten.

Välj British Airways!


r kelly

Lysnar på peddot R Kellys låt "I believe I can fly". Låten är jättebra, men ett barn syns i början av videon. Haha, vad opassande med tanke på vad han var anklagad för - ligga med barn.

Men han friades. Såklart. Har man pengar så har man..

power of the ice creams

Fanns inte Half Baked i butiken. Jag grävde och letade i tjugo minuter, sen gav jag upp och köpte en Fossil Fuel istället. Jag är jättenervös, tänk om den är äcklig? 50 spänn för ingenting. Jag skäms redan över att betala så mycket för glass.


uppmärksamhetstörst

Bloggkommentatorerna tycker synd om Linda Rosing för att det bara var idioter som sökte till hennes jag-letar-efter-kärlek-program. Vadå tycka synd? Fanns det någon som höll en pistol mot hennes huvud eller? Hon bryr sig ju inte ett skit om kärlek. Det krävs bara sunt förnuft att fatta att man inte hittar kärlek på TV. Det enda man hittar är en massa snorungar/gubbar som bara vill ha uppmärksamhet.

Som den där tönten som skulle skryta om att han "hängde" med Quentin Tarantino. Jävla tönt, han har gått förbi honom i matbutiken en gång och tror nu att de är bästisar. Fan vad tröttsamt, gå och gör någonting vettigt av ditt patetiska liv istället gubbe.

hm

Bli inte sura,men jag tog bort bilden. Gillade inte den alls. Ska försöka lägga upp någon annan någon gång.


usa-bilder jag aldrig publiceradeleyla & venus
hawa, yasmin & venusvenus & yasmin (min syrra)


onödig uppfinningDen där saken ovan måste vara ett av de sämsta köpen jag någonsin gjort. Jag var nybliven fjortis och hade börjat intressera mig för utseendet. Eftersom mitt hår efter dusch kunde jämföras med en väldigt taggig buske, så bestämde jag mig för att inhandla en plattång.

Jag visste inte vad den där svarta saken egentligen var till för. Jag tyckte bara att den såg cool ut. Två borstar som jag trodde skulle göra underverk för mitt hår, och en vattenbehållare. "Den här ska jag ha!", sa jag och köpte den. Kommer inte riktigt ihåg vad den gick loss på, men ungefär tre hundra spänn.

Den så kallade "plattången" var helt värdelös. Den var för tung, blev aldrig tillräckligt varm, vattnet tog snabbt slut och de två borstarna man hade byggt innanför varandra trasslade sig in i mitt hår. Helt jävla värdelös. Jag slutade använda den men sa ingenting om mitt misslyckade köp. Jag visste att pappa aldrig skulle lita på mig med pengar om jag talade om det för honom, så jag höll tyst.

Vet ännu idag inte vad den är till för.

ju dyrare, desto drygare

Alex Schulman ska äta mat i världens dyraste hotell, Burj Al Arab i Dubai. Alla deras tusentals regler är riktigt löjliga, som att man inte får ha jeans på sig eller att man måste äta en varmrätt. Alltså, om jag ska pröjsa femtio tusen spänn för en jävla middag så borde jag få ha på mig vad fan jag vill.

Men jag förstår att de reglerna bara gäller "vanliga" gäster. Om Madonna kommer in och har jeans på sig skulle de väl inte våga säga något? Eller hur? Fan alltså, rika människor kan verkligen styra och ställa hur mycket de vill.

my precious

Skolans müsli är det godaste som finns. Varje morgon jag åker till skolan är det just det jag längtar till. Under mattelektionerna räknar jag minuterna kvar till lunch. Under svensklektionerna undrar jag hur man uttalar müsli. Under historielektionerna undrar jag hur müsli kom till, vem uppfann det? Och under rättskunskapen vill jag veta vad som skulle hända ifall jag stal hela lådan med müsli.


swedens next fugly model

Brorsan har ritat en bild på mig som jag, eh, inte direkt är stolt över. Alltså, är det något han försöker säga?hade ledger vunnit om han hade levt?

Det är en väldigt bra fråga. Jag tror att svaret helt ärligt är nej, han hade inte vunnit en Oscar om han hade levt. Oscarsgalan är ett förutsägbart evanemang där seriefigurer inte direkt passar in. Uppmärksamheten kring hans död pressade dock juryn till max, och att inte låta honom ta hem vinsten hade varit att gräva sin egen grav. Så man hade mer eller mindre inget val än att låta honom vinna.

Men om han förtjänar det är en helt annan fråga. Jokern är en sjukt komplex roll som väldigt få skulle klara av. Det krävs hårt arbete för att spela en galning, men det krävs talang att bli en galning. I samma sekund som han visade sig i bioduken var han inte Heath Ledger längre, och det är därför det inte finns något kvar att diskutera. Oscar eller inte, det här är en roll som ingen kommer att glömma.


jokern härjar


bokrean

Den stora bokrean är inte värsta grejen. Det finns massor av billigare böcker i Myrorna i S:t Eriksplan, eller Stadsmissionen i Mariatorget. Jag köper inte böcker som kostar mer än tjugo spänn. Så onödigt när det finns bibliotek.

På tal om böcker har jag inte läst något sen American Psycho. Helt ärligt, den boken alltså...jag önskar jag aldrig hade läst den. Den är väldigt intressant men så jävla fucking vidrig. Läs inte om du har en känslig mage...


...

Jag är fortfarande sjuk och det suger. Ska följa Kebabs tips och dricka massor med te och honung och käka apelsiner och sådant. Det är lov och jag vill inte vara hemma hela tiden!!

hejdå

Då var galan äntligen över! Ville egentligen inte se den, men kände mig tvungen. Vinnarna var inte direkt oväntade, det enda jag förvånades av var att priset till bästa manliga huvudroll gick till Sean Penn, trodde verkligen på Mickey Rourke.

The Dark Knight vann i alla fall i ett par kategorier, och Benjamin Button tog inte hem så många priser som jag trodde att den skulle. Jag är mer än nöjd. God natt / morgon, skriver en bättre sammafattning senare...


nu kan vi gå vidare

Då har Heath Ledger vunnit sin Oscar han tyvärr inte kunde vara med och ta emot. Hans familj gick i hans ställe och sa fina saker. Äntligen kan man andas ut, inte för att det var en förvåning. Något annat hade varit otänkbart, då hade juryn grävt sin egen grav. hans sista roll blev också hans bästa (enligt mig).


filmer som borde ha nominerats till bästa film..

The Dark Knight
Ingen tvekan om att jag tycker att den var 2008s bästa film. En helt fantastisk upplevelse med ett väl genomtänkt manus och lysande scenografi. Ledger gjorde den också minnesvärd, hans gestaltning av Jokern var som ingen annans!


Australia
Inte för att Australia egentligen var något särskilt, men jag gillade filmen. Den fick mig att tänka till och var jävligt underhållande. Verkligen grymt mycket bättre än Benjamin Button, som, oj vad handlade den om nu igen? Ja, som ni förstår, hur den kunde kamma hem så många nomineringar är en gåta jag aldrig kommer förstå. Förhoppningsvist tar juryn sitt förnuft till fånga och låter inte den komma undan så lätt. Den enda kategorin den förtjänar att vinna är bästa smink.

snart dags för prisutdelning

Puh, nu har sett färdigt den två timmar långa "introduktionen", då kändisar anländer till röda mattan i Kodak Theatre dit galan hålls, och intervjuas. Angelina Jolie gjorde mig besviken och bar bara en enkel, svart klänning. Den som var snyggast på röda mattan var utan tvekan Natalie Portman. Holy cow, hon såg fantastisk ut!udda färg, jättefina mönster och världens snyggaste natalie!en vulgär brudklänning där hennes bröst trycks upp, ser rätt smaklöst ut..

källa

Vet inte om jag kommer orka se hela prisutdelningen, det är ju en massa "mellansnack" och skit så allt kommer att ta en herrans lång tid och jag är inte direkt känd för min tålamod. Vi får helt enkelt se.

what the fuck..

Vad i helvete gör Miley Cyrus på Oscarsgalan? Trodde det var ett seriöst evanemang, hur kan man blanda toppskådisar med små fjortisar från Disney-channel?

Fuck.

vilka jag tror vinner

Jag har inte alls sett många av de nominerade filmerna, så det här är bara vilda gissningar...
Bästa film
Slumdog Millionaire

Bästa regi
Gus Van Sant - Milk

Bästa kvinnliga biroll 
Marissa Tomei, The wrestler

Bästa kvinnliga huvudroll 
Svårt, antingen mellan Angelina Jolie för "Changeling" eller Kate Winslet för "The reader". Jag gissar på Kate Winslet.

Bästa manliga biroll
Heath Ledger

Bästa manliga huvudroll
Jag tycker själv inte Brad Pitt (Curious Case of Benjamin Button) gjorde ett särskilt märkvärdigt intryck, men jag är säker på att han kommer att ta hem segern. Eller så blir det Mickey Rourke (The wrester).

Bästa animerade film
Ingen jävla aning. Gissar på Bolt.

Bästa scenografi
Svårt. Hoppas på The Dark Knight men tror på Benjamin Buttons otroliga liv.

Bästa foto
The Dark Knight

Bästa kostym
Australia

Bästa klippning
Slumdog Millionaire

Bästa makeup
Benjamin Buttons otroliga liv

Bästa ljud
The Dark Knight

Bästa specialeffekter
The Dark Knight

Bästa originalmanus
In Bruges eller Frozen River

oscarsgalan

Inatt kommer ju Oscarsgalan på kanal nio. Jag tror helt ärligt inte jag kommer orka vara vaken eller ens bry mig, jag har inte sett så många av filmerna som nominerats. Det enda jag hoppas är att Benjamin Buttons inte vinner i alla kategorier den nominerades i, i så fall skulle jag tappa hoppet om mänskligheten.

Det enda jag möjligtvis kommer att vara vaken till är vem bästa manliga biroll går till, men det vet vi ju ändå vem som vinner.


brutal sanning

Lyssnar på BWO´s låt till årets melodifestival. Alltså...Efter fiaskot med "Gone" så borde BWO ha fattat att ballader inte går hem. Låten är väldigt bra, men vadfan, ingen knäcker Temple of love. Jag vet att Sverige lätt skulle ha tagit hem hela skiten om vi hade skickat BWO till ESC år 2006 istället för boring old botoxdrottningen Carola. Men det är bara att face it, Sverige är ett tråkigt land.

Hur mycket jag än älskar BWO: snälla låt det här vara er sista gång i melodifestivalen..sluta förnedra er i den där löjliga galan, ni är bättre än så..

temple of loverihannas ansikte efter misshandeln

Det var därför Chris Brown var så trimmad och vältränad; han hade en slagpåse att öva på.


att utnyttja barn

Övertalade brorsan att göra en god gärning och ge mig choklad. Han ville inte det först, men jag talade om att det fanns en ängel på vardera axel, en som antecknar bra saker man gör i livet och en som antecknar dåliga. Ville han verkligen hamna i helvetet för att inte ha gjort tillräckligt med goda gärningar i sitt liv?
 
Till slut gav han med sig och chokladen var min. Haha. Jag känner inte ens skuldkänslor.


om ikväll

Vi hade en jättekul kväll. Vi beställde hem små pizzor till skyhöga priser av blattar som inte kan svenska, snackade skit om vissa människor och Anna Maria fällde en massa roliga kommentarer. Hon måste vara en av de roligaste människorna jag känner, jag skulle kunna skriva en hel blogg om allt knäppt hon säger varje dag.

Missade också BWO som sjöng och det smärtade verkligen. Jag satt på bussen medan de sjöng och ringde en kompis som lät mig lyssna genom mobilen. Jag kunde inte höra ordentligt och kände mig som en svikare för att jag inte fanns där och stöttade dem under deras big day. Men men, det är därför youtube finns!hafsa & venusrosalinn, anna maria & hafsaliten pizza, stor pizza

bwo

BWO i melodifestivalen imorgon! Jag är jättenyfiken på vad mina älsklingar har för låt denna gång, men jag är övertygad om att den inte kommer att vara bättre än Temple Of Love. Jag ska hänga med några vänner imorgon, men ett par minuter framför TV:n borde jag kunna klämma in. BWO är sist ute, runt klockan nio skulle jag gissa på. 

Jag kommer ihåg när jag träffade dem, det var så häftigt..


bajsklumparna

Ska baka äppelpaj snart men först har jag och brorsan en fight om vem som borde tvätta skålen. Jag känner på mig att jag kommer att förlora.
Äppelpajen jag bakade senast såg ut som bajsklumpar, men vi vet ju alla vid det här laget att utseendet inte spelar någon roll, det är insidan som räknas!


äntligen sportlov

En skollös vecka  med en massa  filmer, I think I'm in heaven!


i broke her heart in 30 seconds flat


bara..

Fem lektioner, fem lektioner, fem lektioner, sen är det lov.

billigt trick

Min syster säger att hon vet ett perfekt sätt för mig att bli "känd". Hon tycker att jag borde ha en fejktävling. Alltså, jag låtsas lotta ut en mobil till exempel, så att många besöker bloggen. Sedan får en "vän" den. Självklart finns det ingen mobil att lotta ut, men jag får åtminstone en massa besökare på köpet.

Herregud, jag är inte billig. Dessutom skulle jag aldrig lura er, typ som Blondinbella gör. En kompis säger att det inte ens är hon som skriver sina egna inlägg. Om det verkligen är någon annan så är det bara slöseri med pengar, för personen gör inget särskilt bra jobb. Blondie får visserligen många besökare, men ingen av de lämnar bloggen med fler hjärnceller än de kom med.

a little help from you

Jag kan inte börja gymma för jag är fortfarande sjuk. Vettefan hur jag ska göra för att påskynda processen, kanske hälla i mig en massa honung eller något sånt? Säg till om ni har några tips, är så trött på att hosta lungorna av mig varje natt.


coketower av brorsan


skit ska ha skitJag hoppas att det här bara är ett rykte, men skulle inte bli förvånad om det inte var det. Jag undrar verkligen vad en skitsnygg superstjärna ser hos en babianliknande kvinnomisshandlare?
Det där med att hon oroar sig för hur han lär klara sig i fängelset är absurt. För min del får han gärna bli slagen och våldtagen i fängelset. En man som underhåller sig med att slå skiten ur kvinnor förtjänar att bli rövknullad så hårt att han aldrig mer kan ställa sig upp.


newsflash

Bara två prov, en inlämning och fem lektioner kvar tills sportlov.


Yihaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


lalala

Nu måste jag plugga. Det är idrott, vi ska skriva en fucking kostdagbok. Hallå? Jag trodde idrott handlade om att jaga bollar, inte sitta och skriva uppsatser.

shitty habits

Toaletter är inte längre till för att utöva sina behov. Nu är det ett ställe dit man dumpar sitt vidriga snus också. Har människor ingen skam i kroppen? Hur vågar de lägga sitt äckliga knark eller vadfan det är i handfatet? Kasta det åtminstone i toan och spola.

Eller vänta, det kanske är bajsklumpar?


obsession

Träffade en kompis på tåget. Vi kom in på The Dark Knight, som hon inte har sett. Åh, jag blev som förälskad. Jag pratade om den nonstop fram tills vi skulle av. Snart ska jag köpa DVDn med extramaterial. Är det någon som har den? Får man se lite backstage med Jokern? Får man se när de filmade lastbilsscenen? Är det någon som vet?

¨

lastbilsscenen

slangproblem

Jag: Anna-Maria Orre, hahaha.
AM: Säg inte så, det är ett fult ord.
Jag: Va?
AM: Ja, orre betyder hora.
Jag: Nej? Det betyder ju kuk.
AM: Driver du eller? Alla vet att orre betyder hora!

När jag kollade upp det så visade det sig att hon hade rätt. Det betyder hora. Det känns för jävligt att någon som bor i Vällingby, som består av typ 99% svenskar, kan mer slang än jag som bor i en invandrartät förort. Eller vänta, invandrartät? Jag menar invandrarproppad. Jag såg typ en blondin här igår och blev jättechockad. Hon blev som en utomjording, alla stirrade på och viskade om henne. Vem är hon? Vad vill hon? Vad gör hon här? Och den viktigaste frågan av alla; kommer hon att överleva?


God morgon!

Första lektionen idag är prov i naturkunskap. Jag vet inte hur det kommer att gå, har inte direkt råpluggat. Igår var jag hemma från skolan och led av...nej, det är för pinsamt för att säga i bloggen. Men det var hemskt i alla fall. Bara så ni vet.

filmtips

Den här veckan kommer en hög med bra filmer jag tycker ni borde se!

Imorgon, kanal 3 klockan 22.00 - Röd Drake, tredje filmen om kannibalen Hannibal Lecter med Anthony Hopkins, Edward Norton & Ralp Fiennes.

Fredag, kanal 3 klockan 21.30 - När lammen tystnar, första filmen om Hannibal Lecter med Anthony Hopkins och Jodie Foster.
Fredag, kanal 6, klockan 21.00 - Alien VS Predator, lite B men ändå rätt underhållande!
Fredag, kanal 8, klockan 20. 00 - Insomnia, av Christopher Nolan

Om ni ska vara hemma och ruttna på fredag så tycker jag att ni borde se när lammen tystnar. Chris Nolans filmer är visserligen oftast väldigt bra (Prestige, Dark Knight, Batman Begins, etc), men låt oss säga att Insomnia inte är något man lär nämna på hans begravning. Typ.

jätten & dvärgen


värdelös update

Idag har jag gått in här flera gånger och tänkt, "nu ska jag skriva något!". Men problemet är att jag inte vet vad. Så då skrev jag det här istället. För att meddela er att jag inte har något att skriva.

Fan vad onödig jag är.


my work here is done

Puh! Nu har jag skrivit sjukt många inlägg och måste börja röra på mig. Från stolen, alltså, kan knappt känna mitt arsle längre. Jag ska ut senare ikväll så det lär inte bli några fler inlägg förrän typ klockan tolv eller något. Om jag orkar. Ha en trevlig kväll mina älskade rövslickare!

yrken jag har funderat på och varför de aldrig kommer bli mer än funderingar

Polis - För feg. Sedan är det ett stort jävla ansvar att bära ett vapen. Typ i filmen Crash. Killen lägger handen innanför jackan och polisen tror att det är ett vapen och skjuter honom. Sedan visade det sig att det var en Buddha-figur eller någonting sådant.
Dessutom måste man göra ett fystest, och min obefintliga kondition kan jämföras med en överviktig marsvins.

Konståkare - Hallå? Man måste ha åkt sen man var typ två år gammal. Lite för sent att börja nu liksom.

Författare - Jag skulle kunna bli en riktigt jävla helsikesduktig författare. Men eftersom jag aldrig klarat av att skriva färdigt en historia har jag gett upp.

Sångerska - I tvärtomvärlden skulle min röst förvandlas till värsta Mariah Carey-stämman. Men nu lever vi i verkligheten.

en förvarning

Det finns ett nummer på min mobil som heter "Svara inte". Idag ringde Svara inte, som är en organisation för någonting, vet inte riktigt vad, har alltid lagt på innan de hunnit förklara.
Dum som jag är tänkte jag ta tag i saken en gång för alla. Jag svarade bryskt och personen i andra änden var en tjej, och hon lät så desperat och oskyldig att jag fick dåligt samvete. Men när nätet hackade och hon sa "hallå? hallå?", såg jag min chans. Trots att jag hörde henne klart och tydligt ropade jag "hallå, är det någon där? hallå??". Sen lade jag på. Jag har lärt mig min läxa till nästa gång.

Svara inte när det står svara inte.

det här börjar gå för långt

Ännu en gång har jag köpt skor jag inte kan gå i. Min sköhög växer, men jag använder bara 1% av alla skor jag har för resten består av höga klackar, och ni har förmodligen vid det här laget förstått att jag inte kan gå i klackar om så mitt liv hängde på det. Typ.
Men de här är inte så farliga. Lite övning och snart kan jag inta catwalken. Jag tänker dock inte tala om vart jag har köpt dem. Jag har förstått hur farligt känd jag är och kan inte riskera att alla tonårsbrudar i Stockholm springer och köper samma skor. Tyvärr. Mitt liv kan fläkas ut i media (planetenvenus.blogg.se) men mina kläder och skor tänker jag behålla för mig själv, jag hoppas att ni respekterar det.
ipod's a bitch

Idag bestämde sig min Ipod för att ställa sig på vi-gillar-att-jävlas-med-venus-sidan. Igår kväll fungerade den perfekt, lyste med full batteri och lydde minsta vink. Imorse ville den inte sättas på. Haha, sättas på som i inte fungera. Inte som i..det andra. Ni vet. I alla fall. Det lilla kukhuvudet funkade inte på hela dagen, och jag blev tvungen att sitta på tåget och inte ha ett skit att göra. Det är hemskt, jag blir rastlös och försöker sova, dagdrömma, skicka lite sms, läsa mina läroböcker, skriva i kalendern, stirra på mina medresenärer, stirra på taket, stirra ut från fönstret. Tiden gick ändå i slowmotion. Istället för de tjugo minuterna det borde ta att åka hem kändes det som tre timmar.

Men jag är såklart tacksam över att jag ens har en ipod. Även om den jävlas lite då och då.


osthyveln är spårlöst försvunnen

Istället används den här.


fool me once shame on me, fool me..fourth?Hur mycket jag än älskar BWO så måste jag medge att det är patetiskt att ställa upp i samma tävling inte en, inte två, inte tre, utan fyra gånger. Jag vet att om BWO vann någon gång, speciellt med temple of love år 2006 eller vad det var, så hade Sverige kommit långt. Men melodifestivalen är en hjärndöd tradition som bara skickar ut botoxdrottningar eller snubbar som sjunger om Las Vegas.

Fast BWO har mitt fulla stöd. Jag ska hålla tummarna och hoppas att många ringer, för min kärlek räcker inte så långt att jag tänker ringa och slösa värdefulla kronor som kan gå till Ben&Jerry-glassar istället.

filmtips

För er som ska ruttna hemma ikväll så kommer en film på kanal åtta, en långvarig förlovning ( den har fått 5/5 av moviezine). En av skådisarna är ingen mindre än världens vackraste Gaspard Ulliel. Jag har inte sett den, men kommer ihåg att jag har sett en scen på youtube där han är naken, och bara det är anledning nog att se den. Fast nu när jag tänker efter så kanske det var en annan film? Jag är inte säker.gaspard ulliel

det är vad jag kallar service

"Boken ligger där borta vid pocketavdelningen".
När jag vänder mig om så möts jag av stora, guldiga bokstäver och två spökansikten. Det är omslaget på boken jag inte ens hann leta efter för en kille på biblioteket räckte mig källan till min glädje innan jag ens hann säga cheeze. Det gjorde min dag. Det är service.

Här har ni anledningen till varför jag har besökt alla Stockholms bibliotek inom två veckor. Jag hoppas den var värt det.


patience is not my first name

Jag har försökt uppdatera hela dagen men blogg.se har jävlats sen morgonen. Dessutom har datorn bestämt sig för att leva sitt eget liv och det tog en halvtimme att öppna upp en internetruta. Min syster låter mig inte heller låta hennes laptop, så jag sitter lite fast i klistret just nu.Det känns rätt surt, för jag hade tänkt uppdatera massor idag/igår/whatever. Nåja, god natt mina små rövslickare!

heliga, plågsamma jävla böcker

Sov sent igår kväll eftersom jag ägnade mig åt att göra läxa en av 1000, och känner mig riktigt jävla duktig. Man tänker sig att en bokmal som läser allt borde njuta av att göra läxor, men det är fel. Jag gillar bara att läsa sånt jag själv vill läsa. Även om det är världens bästa bok så tycker jag automatiskt illa om den. Jag kan inte njuta av en bok som tvingar sig in i mitt liv med våld och som sitter där, helt arrogant, och bara vet att den är avgörande för mitt betyg. Jag får lust att spotta på boken men det gör jag såklart inte, för böcker är heliga och ska behandlas med respekt.


espresso house

Delade ut lite cv:n, sen gick jag och Rosalinn till Espresso House. Använd era CSN-kort så får ni rabatt..


bokjävel, come out wherever you are

Nu är jag sur, det känns verkligen som att någon jävlas med mig. Jag har varit på tre olika bibliotek där boken jag vill ha skulle ha funnits, men någon har flyttat runt på dem. Det är så jävla irriterande, jag blir verkligen pissförbannad varje gång jag står där och letar och letar efter en bok som någon liten råtta har gömt. Kanske är det ett elakt barn eller en pensionär vars dagar i livet är räknade. Jag bryr mig inte, det är ett brott mot mänskligheten och brottslingar måste straffas.

adam tensta och kissie

Adam Tensta såg jag inne på Swedbanks kontor på Hamngatan så jag passade på att ta en smygbild.
Kissie såg jag inne på Scorett i Gallerian. Hon måste verkligen sluta använda brunkräm, hennes pepparkaksansikte och sönderblonderade hår går liksom inte ihop.

swedbank har blåst mig på pengar

För att bespara er en massa onödiga detaljer, så säger jag kort och gott att jag borde ha mer pengar på banken än jag har. Jag gick till Swedbank för att få veta vad problemet är, men de kräver en giltig id-handling, vilket jag inte har. Jag får inte heller skaffa ett id utan att först ha ett id.

Imorgon ska jag ta med mig mitt spärrade pass och ta reda på vart mina pengar har tagit vägen.  Och jag ska välja en ung man i kassan, för tjejer är bara för jävliga och kommer att bråka om att den inte är giltig och blablabla. Män är lite bättre. Och enklare att manipulera.


Kiss kiss your freedom goodbyetodays achievement


värdet av att bjuda på sig själv

Alex Schulmans tips på hur man skapar en välbesökt blogg är väldigt bra. Men han har glömt lite basic regler som till exempel att stava ordentligt, bjuda på sig själv och vara ärlig. Den andra är nog det viktigast av allt, jag tror det är bloggare som tar sig själva på för stor allvar som tar emot mest skit. Det finns liksom ingen anledning i att dissa någon som driver med sig själv - den har redan gjort jobbet.

sicken

Nu har jag gått och blivit sjuk under den här viktiga veckan och det suger hårt. Har käkat lite tabletter och druckit te, ska försöka påskynda processen så gott som möjligt.

wags

WAGS står för Wives and Girlfriends, och syftar till flickvännerna/fruarna till fotbollspelarna. Alltså, det är en livsstil. Att vara flickvän åt en vuxen man som jagar bollar. En kvinna har till och med skrivit en bok om det här fenomenet. Det var visst skelettet Victoria Beckham som satte allt igång.

Om ni inte förstått så går det ut på att man ska vara fru/flickvän åt en fotbollspelare, gå på hans iqbefriade matcher, och på dagarna så sysselsätter man sig genom att shoppa, fixa håret, naglarna och äta på fina restauranger (är inte riktigt säker på att de ens äter).Victoria Beckham - Wags överhuvud

----


---

när man är sjuk..

Inatt var verkligen en jobbig natt. Jag låg och vred mig i fyra timmar innan jag somnade (näsan var täppt till så jag kunde inte andas ordentligt), och när jag väl hade sjunkit in i en djup sömn så vaknade jag av mobillarmet. Låg också och hostade halva natten. 

Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att jag inte får feber, det är det värsta som finns. Senast jag hade feber var jag kanske tio år, jag låg i sängen helt apatisk i en hel natt. Det kändes som att jag rullades på spik, hemsk känsla. Vill verkligen inte uppleva det igen.

god kväll

Ska dra och se filmen nu, ni borde göra samma sak. See you later alligator!

blondinbellas mantra

Blondinbella borde försöka vara sparsam med dessa älska-dig-själv-inlägg hon skriver hela tiden. Varje vecka kommer minst en meterlång inlägg som handlar om att man inte ska ta åt sig av vad andra säger blablabla. Det börjar bli rätt tjatigt och tappar sitt värde när man säger samma sak om och om igen, så nu undrar jag om det är ens är någon som tar åt sig av vad hon säger?

det finns..

en mask jag avskyr av hela mitt hjärta. Hela mitt jävla hjärta. Innan den blir min död så ska jag bränna upp eländet någon gång.


filmtips

Kommer en thriller ikväll med Tom Cruise som heter Collateral. Kanal fyra, klockan nio. Vet inte om den är särskilt bra, men eftersom jag inte har något bättre för mig så har jag noll rätt att vara kräsen.

jag gillar söta saker, men...

Min hals känns mycket bättre, men fan, lägg aldrig i socker och honung.


god dag

Jag har blivit förkyld och det är illa, för jag hade tänkt börja på gymet nästa vecka. Mina förkylningar håller aslänge, i flera veckor. Ska försöka påskynda processen med te och honung. Vet inte ens om det funkar, men bättre än ingenting borde det vara.

bale ber om ursäkt

Royale publicerade en länk där Christian Bale ber om ursäkt för det omtalade klippet som typ ingen i världen har missat. Det var inte ens värsta grejen, vem som helst skulle ha reagerat på samma sätt under omständigheterna, men är man känd så blir konsekvenserna hårdare.

Nåja, galen eller inte så är han en fantastisk skådis!

R-E-S-P-E-C-T, find out what it means to me

Det är aldrig någon idé att sova efter klockan tio, för jag vaknar ändå av en massa skrik och gap. Känns nästan som att bo på ett jävla dagis.

Jag hade låst rummet för att få lite lugn och ro, men först bankar pappa på dörren och ropar att det är dags att vakna, rummet måste städas. När jag har lyckats kasta ut honom och somna igen slår syrran upp dörren och vrålar om SL-kortet.

Aretha Franklin, kom och sjung lite om respekt för min retarded familj.

bildervenus & rosalinnäckliga espresso househård muffins som är precis lika vidrig som den ser utvenus & annamaria
dastans rumpa..njut innan hon upptäcker den!

changeling

 

 

Att se Angelina Jolie i en sådan här ansträngande och tung roll är svårt. Eftersom hon är en skådespelerska som är mer känd för sina hundratals barn och villor än för sina filmer så var inte förhoppningarna särskilt höga. Men efter en lysande recension av Moviezine och en lovande trailer var jag säker på att inte behöva lämna biografen alltför besviken.

 

Los Angeles 1928. En ensamstående och förtvivlad moder anmäler sin son, Walter Collins, försvunnen. Sex månader senare ringer polisen och berättar att de har hittat honom, och arrangerar en offentlig återförening där media väntar. Christin Collins blir överväldigad av lycka, och springer mot det kommande tåget för att möta sin son.Tyvärr är det inte hennes son som står där, utan en vilt främmande pojke.

 

Christine Collins bestämmer sig för att bekämpa en korrupt poliskår som i rädsla för att tappa ansiktet, vägrar lyssna på en moders vädjande. Istället insisterar de på att hon är galen, och när Christine vänder sig till media startas ett krig där hon till synes är den som kommer att förlora.

 

Changeling är en film som inte ens den kallaste människan kan låta bli att beröras av. Få teman är så starka som en moders kamp för sitt barn, och det gör Eastwood sitt bästa i att framföra med hjälp av vacker musik, fantastisk scenografi och en skör huvudperson som man bara vill hålla om. I Jolies porträttering av Christine Collins ser man inga spår av den hårda Angelina som målar blod på t-shirts och mördar hejvilt i Mr & Mrs Smith.


Filmens slut var tråkigt nog en stämningsdödare. Jag förstår att de sista tjugo minuterna var en viktig del av den sanna berättelsen den sägs vara baserad på, men i sådana här stunder måste man tänka som en regissör och exkludera sånt som inte är relevant och avsluta filmen på ett snyggt sätt. Vissa scener var också rätt ”överdrivna”, i och med att några dialoger och gester kändes rätt påtvingade.

 

För att själv avsluta det på ett snyggt sätt så vill jag bara säga att innan Eastwood skickas till ålderdomshemmet så hoppas jag att han hinner med fler sådana här sevärda filmer!

 


.

Ikväll ska vi äntligen se Changeling. Men först ska jag och Rosalinn leta reklam i Söder som jag kan ta bilder på, måste skriva en meningslös analys om det till mediakommunikation. Så onödigt, tycker att vi borde lära oss viktigare saker i median, typ hur man tar bort finnar i Photoshop.

ingen rubrik

Special Victims Unit kommer på kanal nio om nio minuter. Kolla!


snyggaste kändistjejerna

Charlize TheronOscarvinnaren Charlize Theron är inte bara en sjukt duktig skådespelerska, hon är så otroligt vacker. Lång, fräsch, vackra drag och de megasnygga ögonen gör henne till en atombomb.

Rachel McAdams"Notebook"-skådisen med sitt röda hår är b-r-a-n-d-f-a-r-l-i-g! Om jag fick se ut som vilken kändis som helst skulle jag se ut som henne, hon är en klassisk skönhet!

Roselynn Sanchez
Hon ser lite plastig ut, men är ändå så himla läcker!

Natalie PortmanMed eller utan hår så är Natalie Portman helt fantastiskt snygg!

jag undrar

Jag förstår inte hur folk kan låta hundar slicka dem i ansiktet. Det är tillräckligt äckligt med att en människa skulle hålla på så, men vem vet var hundens tunga har varit? Blir inte ni äcklade? Eller är det bara på TV som folk verkar glada när hunden ger dem en ansiktstvätt?


världens coolaste remix

På Christian Bale som flippar ut. Den är så jävla skön, listen and daaaaance!min nya kärlek

Kärleken är svår. Den tär på känslor, kropp och plånbok. Man vet att den vederbörande inte är bra för en, men man är beroende. Det är som att peta på en sårskorpa. Man vet att man borde låta bli, för såret blir bara djupare och gör ondare, men det går inte. Vi fortsätter att plåga oss då och då, för att uppnå de få tillfällen då det är värt det.

Jag talar om Ben & Jerrys glass Half Baked. När Hafsa först presenterade oss för varandra så var jag inte imponerad. Men när den visade sina bästa sidor (Half Baked), blev jag kär. Pengarna rann bort som en flod, men jag brydde mig inte. Den ger mig fantastiska stunder, även om de inte varar så länge. När den kalla, söta och mjuka glassen möter mina läppar, är det bara vi som finns i världen. Jag och Half Baked. Ingen kan komma mellan oss, och även om de gör det, så vet jag att det alltid finns en andra gång, och att det då kommer att vara ännu bättre. Det är i de stunder som jag vet att det är värt det.


chistian bale loses it

Först anklagelser om misshandel, nu blir han helt kokko under en filminspelning. Man undrar om Christian Bale borde byta namn till Patrick Bateman...

Nej, men jag förstår hans ilska. Av inspelningen att döma så är det andra gången personen har förstört scenen, och jag skulle också ha blivit pissförbannad. Det tar ju inte fem minuter att filma en scen, men Bale tog saker lite för långt. Gjort är gjort liksom, sluta skrika som en liten bitch.
hejdå onyttig liv


Vilken lång dag det var i skolan idag. Vi åkte till ett museum och fick bygga vår drömstad. Jag glömde ta en bild, men vår grupp hade lätt den fulaste staden. Det var huller om buller och killarna i gruppen ville bygga murar så att invånarna inte kunde lämna staden. Sen hade vi också missilier vid kusten.

Därefter gick jag, Anna-Maria, Rosalinn och Dastan till Burger King där vi stannade länge och åt oss feta. Eftersom det här var vår sista gång i Burger KIng så ville Anna-Maria "slå på stort". Lasta på med mat. Så vi lastade och lastade. Kunde knappt andas när vi var färdiga. Men det var ett fint avslut på Burger King-livet, när jag börjar i Friskis och Svettis är det slut med sådan nonsense (för...fjärde gången?)

rekord

Igår var det besöksrekord här i bloggen. Hela 60 personer kom hit för att följa mitt tråkiga liv, och jag känner mig hedrad.
Sen gick jag in på Kenzas blogg. Åh, hon har också också haft 60 besökare. Oj, jag menar 60 tusen besökare.


att konversera med barn

Jag: Om du fick träffa vem som helst i världen, vem skulle du välja?
Lillebror: Jag vet inte.
Jag: Men om någon kom till dig just nu och sa att du får träffa precis vem du vill?
Lillebror: Jag vet inte.
Jag: Du vet inte? Ta bara någon du gillar.
Lillebror: Jag vet inte.
Jag: Ronaldhino då, du gillar du honom?
Lillebror: Nej.
Jag: Varför inte?
Lillebror: Därför.
Jag: Därför är inget svar. Varför vill inte du träffa Ronaldhino?
Lillebror: Jag orkar inte.
Jag: Du orkar inte träffa honom?
Lillebror: Nej.
Jag: Hur kan inte du orka träffa en person när du orkar köpa godis och gå till basketträning?
Lillebror: Jag orkar bara inte.

Sedan gav jag upp. Det är lättare att räkna ekvationer än det är att försöka föra en vettig konversation med ett barn.

barnkäkerskangirls gone wild
Jag skulle gärna vilja träffa en av dessa störda kvinnor. Då skulle jag ta ett hårt grepp om hennes magra axlar och skaka allt vad jag orkar. "Bitch!", skulle jag sen skrika. "Köp skor som passar istället!"

tips till hunktörstiga tjejer

Ikväll klockan nio på kanal nio så kommer Casanova med Heath Ledger. Jag rekommenderar en rejäl hink under hakan, det är dregeldags!

Moviezine gav filmen 4/5, så den kanske inte är lika hjärndöd som den verkar!


ingen rubrik

54 besökare och jag har inte ens skrivit något. Mina lojala rövslickare ;)

crash
Oscarbelönade Crash lämnar ingen oberörd. Vare sig man stör sig på de överdrivna stereotyperna, eller tycker att filmen var rakt igenom ett mästerverk så manar den fram känslor på ett eller annat sätt, vilket gör den grymt lyckad.Det finns verkligen inget värre än likgiltiga filmer utan åsikter, sådana det inte finns något att säga om.

Crash röda, eller enda tråd, är rasism och fördomar. Det som delar på människor och skapar farliga konflikter. Väldigt välgjord film, där till synes onödiga detaljer och scener kommer till pass i slutet där allt vävs samman. 
Trots att filmen innehåller många utdragna scener så är den aldrig tråkig, utan varje scen är intensiv och intressant.

Jag tycker dock att den inte var fullt så provocerande som det sägs. Visst, varje mening genomsyrades av rasistiska skämt och påhopp och ibland blev det lite för mycket. Det kändes som att regissören verkligen ville poängtera att det här var en film om rasism genom att låta allt gå i den riktningen.

Sedan måste jag lägga till att jag under halva filmen grubblade över vart jag hade sett Sandra Bullocks man, och när jag väl kom på det så blev jag en aning spyfärdig. Det är idioten Brendan Fraser, som ödelade sin karriär i samma sekund han bestämde sig för att vara med i Mumien 3. Så, nu har jag förstört er filmlust också. Men om ni kan bortse från den lilla detaljen så har ni en fantastisk upplevelse inför er....


RSS 2.0