sin city



Sin City är en film baserad på Frank Millers serie med samma namn. Jag har velat se den länge, speciellt efter att den fick toppbetyg av Moviezine.

Alltså, ska man se en sådan här rulle får inte man vara någon moraltant eller fegis. Sin City fullkomligt flödar av blod och sex och nakna kvinnor. Men man måste ha i åtanke att det är en film som inte kan tas på allvar, den är bara gjord för att underhålla. Det är sjuk underhållning, men det är fortfarande underhållning.

Vi får följa tre olika historier. Marv vill hämnas på personen som dödade Goldie, den prostituerade kvinnan som gav honom en natt han aldrig kommer glömma. Harding är en av de få poliser som inte är korrupta, och hans mål och mening med livet är att skydda Nancy Callahan.
Dwight vill hindra Jackie Boy och hans vänner från att slå kvinnor, så han följer med honom in i Old Town, där inte ens polisen vågar sätta sin fot. Jackie Boy gör ett stort misstag..

När man ser filmen förstår man på en gång att Tarantino haft ett finger med i spelet. Är man ett Kill Bill fan lär man inte bli besviken. Sin City har polerat banan för film noir-filmer som hade sin höjdpunkt under främst femtiotalet. The Spirit, som hade premiär igår, är en film som följer exemplet. Ett dött genre kommer till liv igen.

Jag medger att jag inte direkt blev överförtjust, för min del är filmen ingen klar femma. Den är utan tvekan det coolaste och mest annorlunda jag sett på länge, men historierna känns lite för vaga för min smak. Men trots att dialogerna lätt skulle kunna falla in i "kliché"-fällan så gör skådespelarna ett perfekt jobb med att övertyga oss.
Sin City sätter krav på publiken, i och med att det är en film som definitivt inte passar alla. Har du en bred syn på filmer och diggar Kill Bill är det nog säkert att rekommendera den här för dig..


Kommentarer
Postat av: Kebabbzziiic 424

Den verkar intressant, tack än en ggn för recensionerna..keep up the good work ! :)

2009-01-04 @ 00:50:28
URL: http://fcbarcelona.webblogg.se/

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0