shutter island



Alla som sett Scorseses filmer vet att han är den mest överlägsna regissören när det gäller maffia/gansterfilmer. Det finns ingen annan regissör som gör så träffsäkra gansterfilmer som han, så med det så kan vi alla hålla med om att han är den bästa inom sitt genre.

Shutter Island är lite bortom hans hemmaplan. Sista gången han kom ut med en thriller var Cape Fear för nitton år sedan, men det är tydligt att gamlingen fortfarande presterar tillräckligt bra för att kunna skylta med att vara en av vår tids främsta regissörer.

Leonardo DiCaprio (Teddy Daniels) är huvudrollen i denna gastkramande 50-tals thriller som handlar om ett mentalsjukhus på ön Shutter Island. Han spelar en polis, som tillsammans med sin partner åker ut till ön för att utreda rymningen av en patient vid namnet Rachel Solando. Teddy upplever dock att utredningen försvåras något enormt av personalen, som är allt annat än villiga att hjälpa till. Snart dyker flera mystiska detaljer upp som bara förstärker Teddys misstanke om att det är någonting riktigt märkligt som pågår på ön...

Shutter Island är visuellt sett en riktigt orgasmfest för den sanne cineasten. Kontrasten mellan den grå/blåa-färgen under tiden Teddy befinner sig på ön, och det skarpa och färgrika fotot i drömmarna han har om sin bortgånge fru, är så mäktiga att det inte går att komma ifrån att Scorsese tänkt på nästan allt i denna film.
Leonardo DiCaprio har en gång för alla bevisat att han är en fantastiskt skicklig skådespelare. Han levererar komitragiska (påhittat ord) repliker med ett sådant allvarsamhet att man inte vet om man ska skratta eller hålla tyst. Han är minst sagt en väldigt oförutsägbar skådespelare som kan hantera alla möjliga komplexa roller, utan att förlora sin trovärdighet. DiCaprio kan stolt luta sig tillbaka och vara nöjd över sitt yrkesval.

Senaste gången jag gav en film det högsta betyget var för två år sedan. Jag kan lugnt fastslå att Shutter Island är bland den bästa konspirationsthrillern jag någonsin sett, och därmed förtjänar att hyllas.




Kommentarer
Postat av: aisha

"Sista gången jag gav en film det högsta betyget var för två år sedan"



Ego Venus på HÖGSTA nivå säger jag bara... :P hela världen kretsar INTE kring dig missy



2010-03-01 @ 22:50:55
Postat av: Ayaan Barre

DU MÅSTE KOLLA PÅ "LAW ABIDING CITIZEN"

2010-03-02 @ 22:34:48
Postat av: venus

Jag har sett den, skrev en recension om den. Helt ok, men gillade inte vändningen han tog efter mitten av filmen. Alltså, i början av filmen verkade det som att han bara ville visa vilket uruselt rättssystem de hade, men sedan mot slutet hade han förvandlats till en psykopat som ville döda så många som möjligt..

2010-03-02 @ 22:41:53
URL: http://planetenvenus.blogg.se/
Postat av: venus

Barre, bläddra lite längre ner så ser du va jag har skrivit om den :P

2010-03-02 @ 22:43:49
URL: http://planetenvenus.blogg.se/
Postat av: lady

Håller med dig! Asså det var länge sen man sett en BRA rulle!

2010-03-03 @ 11:45:43
URL: http://ladyq.blogg.se/
Postat av: surrrau

haha bästa filmen! ;)

2010-03-04 @ 14:43:12
Postat av: Emma

Jag fattade nada av filmen, den var dubbad på franska... Dicaprio hade värsta töntrösten!

2010-03-12 @ 10:23:11
URL: http://frokenprene.blogspot.com

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0