law abiding citizen




Clyde Shelton är en vanlig man som bevittnar sin familjs död. Han litar på rättsystemet att bura in de skyldiga, men när rättvisa inte skipas så tar han tio år på sig att planera den läxa som Philadelphia sent kommer att glömma. En efter en hämnas han på alla som både direkt och indirekt medverkat till rättsystemts brister - och det gör han direkt ifrån sin fängelsecell. Åklagare Nick Rice, spelad av Jamie Foxx, försöker tala honom till rätta, men Clyde Shelton har bara börjat..

När jag läste beskrivningen av den här filmen och såg trailern hade jag otroligt höga förväntningar, men som alltid så var det för bra för att vara sant. Anslaget var starkt och innehöll inte en massa långdraget tjafs, men filmen tappar sin mening i samma takt som Jamie Foxx levererar sina pinsamt dåliga klyschor ala moraliska pekpinnar som vi veeeerkligen inte har hört i typ 100000 andra filmer....

Det väldigt absurda med den här filmen är hur olik huvudrollen är från början av filmen till slutet. I början så framstod han som en förtvivlad man som ville visa världen hur skitig rättsystemet är, men manusförfattarna måste ha ändrat sig någon gång i mitten, för då har han helt och hållet förvandlats till en galen psykopat, och vad händer med psykopater i Hollywood? De får ett typiskt psykopatslut. Som sagt, en bra idé som sen skenar i väg och förlorar all trovärdighet.

Det positiva är väl att det här är en väldigt underhållande actionfilm och Gerard Butler gör riktigt bra ifrån sig, vilket är väldigt bra med tanke på det klena manuset.



Kommentarer

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0