changeling

 

 

Att se Angelina Jolie i en sådan här ansträngande och tung roll är svårt. Eftersom hon är en skådespelerska som är mer känd för sina hundratals barn och villor än för sina filmer så var inte förhoppningarna särskilt höga. Men efter en lysande recension av Moviezine och en lovande trailer var jag säker på att inte behöva lämna biografen alltför besviken.

 

Los Angeles 1928. En ensamstående och förtvivlad moder anmäler sin son, Walter Collins, försvunnen. Sex månader senare ringer polisen och berättar att de har hittat honom, och arrangerar en offentlig återförening där media väntar. Christin Collins blir överväldigad av lycka, och springer mot det kommande tåget för att möta sin son.Tyvärr är det inte hennes son som står där, utan en vilt främmande pojke.

 

Christine Collins bestämmer sig för att bekämpa en korrupt poliskår som i rädsla för att tappa ansiktet, vägrar lyssna på en moders vädjande. Istället insisterar de på att hon är galen, och när Christine vänder sig till media startas ett krig där hon till synes är den som kommer att förlora.

 

Changeling är en film som inte ens den kallaste människan kan låta bli att beröras av. Få teman är så starka som en moders kamp för sitt barn, och det gör Eastwood sitt bästa i att framföra med hjälp av vacker musik, fantastisk scenografi och en skör huvudperson som man bara vill hålla om. I Jolies porträttering av Christine Collins ser man inga spår av den hårda Angelina som målar blod på t-shirts och mördar hejvilt i Mr & Mrs Smith.


Filmens slut var tråkigt nog en stämningsdödare. Jag förstår att de sista tjugo minuterna var en viktig del av den sanna berättelsen den sägs vara baserad på, men i sådana här stunder måste man tänka som en regissör och exkludera sånt som inte är relevant och avsluta filmen på ett snyggt sätt. Vissa scener var också rätt ”överdrivna”, i och med att några dialoger och gester kändes rätt påtvingade.

 

För att själv avsluta det på ett snyggt sätt så vill jag bara säga att innan Eastwood skickas till ålderdomshemmet så hoppas jag att han hinner med fler sådana här sevärda filmer!

 


Kommentarer
Postat av: Moa

Åhh nu blir jag ännu mer sugen på att se den!

2009-02-07 @ 10:47:25
URL: http://royalwithcheese.blogg.se/
Postat av: surrrau

abooni vill se :P

2009-02-07 @ 11:09:53
Postat av: jenny

Changeling var bäst! Skrev också ett inlägg om den:)

2009-02-07 @ 15:25:59
URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Postat av: Soraia

Åh vill verkligen se den nu! Intressant skrivet, jag väntade på ngt gott och fick ngt gott haha

2009-02-08 @ 20:28:34
URL: http://twistedtail.blogg.se/
Postat av: Soraia

MEN JA! HAHA självklart! Gissa om Linda skulle bli stolt!?

2009-02-08 @ 21:05:59
URL: http://twistedtail.blogg.se/

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0