the dark knight




Har skrivit om min recension. Den gamla gjorde verkligen inte filmen rättvis.




The Dark Knight blev inte årets mest omtalade film utan anledning. Ja, det går inte att förneka att Heath Ledgers bortgång kastade lite uppmärksamhet över det hela, men kom och säg att det här inte är en fantastisk film. Jack Nicholson lär få ett och annat att rodna om, hans Joker är en barnlek jämfört med Ledgers prestation. Så rolig, så läskig, så otroligt klockren!


Jokern är ingen one-of-a-kind skurk som skapar rädsla genom att döda till höger och vänster. Okej, clownen är visserligen en massmördare, men hans styrka är att ställa till med lite kaos - och luta sig bakåt och se hur staden krossar sig själv. Manipulativ är ordet, även om han gör det på ett komiskt sätt försäkrar Ledger oss om att det är ingenting komiskt i honom; Jokern är hejdlös galen. Den som påstår att Ledger inte gör ett bra jobb ljuger fruktansvärt dåligt. Okej, det är coolt att gå mot strömmen, men lägg va? Neka inte det uppenbara.

Om vi lämnar objektet för all uppmärksamhet och riktar oss åt resten av filmen - Jokern trollar ju inte ensam fram en bra film. Nolan är en lysande regissör som trots sin ringa ålder skapar magi. Nästan allt var klockrent, musiken, manuset, den skarpa bilden, you name it. Det är en fantastisk film som balanserar rättvisa och ondska på en så skör tråd att inte ens karaktärerna är säkra på sig själva. Jokern skapar kaos och inte bara i form av explosioner, utan han vänder alla mot varandra och i sitt iver att bli av med honom drivs de precis till de handlingar han förväntar sig. Detta gör att staden sakta men säkert faller i hans händer, och den enda som kan stoppa honom, Batman, har väldigt svårt för sin uppgift..

Det är svårt att beskriva en film utan att avslöja avgörande händelser, så jag slutar med tre ord. Se. Den. Nu.

Kommentarer
Postat av: Anne

Jag trodde också att alla berömde Heath Ledger bara för att han var död, men du säger alltså att han var duktig? Vad kul!

2008-07-27 @ 17:13:59
URL: http://vintagechick.blogg.se/

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0