v för venus



image97


Nej skojar bara, filmens egentliga titel är inte V för Venus (I wish) utan V för Vendetta. Detta är en film som faktiskt har fått tok för lite uppmärksamhet. Den är otroligt bra, häftig, trovärdig och med en speciell historia. Superkortfattat så handlar den om V, en maskerad man som vill göra revolution i framtidens England, för att undkomma den diktatur som landet finns under (nej, den är inte tråkig). Samtidigt så vill han hämnas på de som ligger bakom hans ärrade och sjukt vanskapta kropp..

Är du en sådan som gillar skitfilmer utan djup, kommer du inte uppskatta den här. Men jag törs faktiskt säga att den här filmen förmodligen passar många, dock krävs det att du är någorlunda smart (= inte trög), annars kommer du inte fatta särskilt mycket heller. Men den är sanslöst spännande från början till slut, och med en massa häftiga (läs, BRA) fight scener. Filmen skildrar fascism i sin finaste form, och visar hur landets ledare propagerar och censurerar, samt upplyser om sitt hat mot homosexuella, muslimer etc.

Den här filmen är en av mina favoriter, för den håller utan tvekan hög klass. En bra historia, bra skådespelare och bra kameraarbete. Det är bara det som krävs för en film att vara bra, men ändå är det få som verkligen lyckas.

Samma skapare som gjorde Matrix ligger bakom den här filmen. OBS. V för Vendetta är inte som Matrix, som för i övrigt är en riktig skitfilm.




Kommentarer

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0