cloverfield - årets skakigaste film




Cloverfield har varit otroligt omtalad, en film där huvudpersonen springer runt med en handhållen kamera? Hm. De flesta såg nog rött, men nyfikenheten blev inte desto mindre för det. Själv var jag otroligt skeptisk. En handhållen kamera betyder att man inte ser allt från alla perspektiv, vilket kan vara väldigt frustrerande. Men jag hade inget bättre för mig.

Något skakar om New York (såklart), men man vet inte vad. Snart utbryter kaos när ett monster stampar runt i New Yorks gator och släpper ifrån sig stora spindelliknande varelser som attackerar människorna. En grupp kompisar håller ihop, och en av dem, Hud, spelar in allt på sin videokamera.

Filmen inleds med att presentera huvudpersonerna och deras förhållande till varandra, vilket visar sig bli viktigt i framtiden. Ingen vidare fördjupning i karaktärerna, men det behövs inte, man brukar ju säga att handling säger mer än ord. Specialeffekterna var coola och ordet segt, som är min favorit när jag talar om filmer, existerar inte. Skådespelarna är inte världens bästa, men de klarar att övertyga.

Som man förstår är inte kvalitén den bästa med en handhållen kamera, men det blir intressant och känns äkta, även om huvudvärk är att räkna med. Det kan ungefär jämföras med hur skakigt man ser när man åker bergochdalbana. Cloverfield är underhållande, intressant och annorlunda, och därmed en film värd att se!




intressant fakta - den som valde ut dvdomslaget borde seriöst se sig om efter ett annat jobb. hela mystiken kring vad det är för monster som härjar försvinner när det finns en tydlig bild av den på baksidan av fodralet!

- skådespelarna fick inte läsa manuset till efter att de skrivit på kontraktet



Kommentarer

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0