thelma & louise



En mycket välkänd regissör ligger bakom denna girlpowerfilm som vann en Oscar för bästa manus. Ridley Scott är känd för filmer som Black Hawk Down, Gladiator och bioaktuella Body of lies. Det är alltså ingen amatör vi har att göra med, även om två av de nämnda filmerna kom ut efter Thelma & Louise. Filmens musik, manus och skådespeleri håller hög klass och lär tillfredställa alla som inte har en usel filmsmak.

Susan Sarandon och Geena Davis spelar två uttråkade kvinnor (varav en är gift med en tyrann som helst ser att hon inte lämnar hemmets fyra väggar) som bestämmer sig för att åka på en roadtrip. Det hela urartar när ett mord blir faktum, och plötsligt var det ingen trevlig roadtrip längre..

Filmen är väldigt gripande och trovärdig. Fokus ligger på vänskapsbandet mellan Thelma & Louise och igenkänningsfaktorn är nog väldigt hög bland kvinnor. Väninnorna tvingas gå igenom en hel del svårigheter, men i slutändan är de alltid två om saken.

Gripande som sagt, men stundtals otroligt seg. Jag skulle vilja påstå att det är en oregelbunden film; vissa scener är så pass spännande att man bara sitter och gapar, medan jag var tvungen att uppbåda all min självbehärskning för att inte stänga av filmen i andra mindre lyckade scener. Inget jag kommer att minnas, men en intressant historia.


Kommentarer
Postat av: Anne

Ahhh, den är ju super-kult! Du måste komma ihåg den! :O :P



VARNING FÖR SPOILER



Speciellt den ökända scenen när de kör utför stupet! :P

2008-12-22 @ 23:34:42
URL: http://vintagechick.blogg.se/

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0