poseidon



Poseidon är ett coolt fartyg som är över 20 våningar hög.  Det är nyår och passagerarna dricker och dansar i samma takt som katastrofen närmar sig. Fergie från Black Eyed Peas gör sin filmdebut, men innan ni jublar så borde ni veta att hon syns lika ofta i tvrutan som jag gör i gymet.

Knappt har man hunnit fira ordentligt innan fartyget slås av ett mostervåg, och välter omkull. Någon smartass meddelar passagerarna att de är fullständigt trygga i danssalen, den är helt vattentät. När en grupp människor dock bestämmer sig för att ta sig ut ur fartyget genom propellrarna, kan man inte låta bli att tycka synd om människorna i danssalen. Vid det här laget så vet vi att man i filmvärlden alltid ska följa med han som säger att det finns en annan väg ut.

Poseidon är regisserad av Wolfgang Petersen som ligger bakom succéfilmen Das Boot som jag tyvärr inte har sett. Petersen har valt att ha den klassiska skaran av stereotyper vi är vana att se i katastroffilmer; den kaxiga busen, hjälten som offrar sig, modiga barnet, den hysteriska kvinnan och så vidare. En grupp människor som kompletterar varandra.

Även om filmen inte är något mästerverk så är den helt klart underhållande och innehåller en massa coola specialeffekter. Vissa scener påminner avsevärt mycket om Titanic, även om Titanic tveklöst dominerar när det gäller katstroffilmer.



Kommentarer

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0