try to be best

LITE BRA TIPS

1. När intervjuaren frågar dig om du sparar till något speciellt, säg då körkört. Eller bal. Eller en viktig resa till Afrika där du måste träffa din döende mormor. Människor tror gärna att folk som är motiverade oftast kommer göra bättre ifrån sig. Utnyttja det. Visst är det elakt att ljuga, men vem fan bryr sig om motivation när du sitter där och försöker sälja till en gamling på 100 bast som knappt kan höra? Vill man ha jobbet så vill man. Men jag håller med; människor med mål gör bättre ifrån sig.

2. Om intervjuaren frågar dig hur viktigt det är för dig att jobba; säg inte som jag gjorde "Alltså, det är ju inte livsviktigt. men...."
Jo, det är livsviktigt. Eller kanske inte LIVSVIKTIGT. Men det är tillräckligt viktigt för att du inte ska säga att det inte är livsviktigt. Säg bara att det är väldigt viktigt. Lägg sen fram anledningen, det där med din döende mormor.

3. Stäng av din fucking mobil. Egentligen tycker jag inte att det är världens grej om man låter den vara på, fast i jobbvärlden anses det som rena dödspillret för dina jobbmöjligheter om din mobil konstant piper under intervjuerna. Så. Stäng. Av. Den.

4. Lek intresserad.
Läs på lite om företaget innan, så du kan briljera med lite kunskaper. Då lär din intervjuare tro att du är intresserad av företaget. Klart du är det, det är ju den som ska bidra till dina skoköp.

5. Var välvårdad och snygg. Alla vill ha något trevligt att kolla på. Medan du pratar så granskar personen omedvetet hela dig. Inte så kul om du har lite salladsblad mellan tänderna va?
Spraya inte heller på för mycket parfym. Helst inget. Du vet aldrig om din intervjuare är allergisk.



to. soccer am - you're the best around

Kommentarer
Postat av: Fadde/fardowsa

HAHA, ska komma ihåg om den "där Döende mormor"
:D

2008-04-07 @ 17:11:05
Postat av: emelie

lr hur. inte särskilt lyckat om d enda arbetsgivaren kommer ihåg av dig är sin egen allergiska reaktion pga parfym, hårspray lr dyl.

2008-04-07 @ 19:48:42
URL: http://www.majmelajd.blogg.se
Postat av: Soraia

WOW, thanx för tipsen!! :) vad kul att dt gick bra, good for you :D
vad menar du med de sista meningarna ex.to. mika - stuck in the middle?

2008-04-07 @ 21:26:51
URL: http://twistedtail.blogg.se
Postat av: soraia

ja han är en hottieeee! jag vill ha honom för mig själv :(

ahaaa okej :D

2008-04-08 @ 08:34:45
URL: http://twistedtail.blogg.se

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0