roadtrip

Om några veckor så åker vi till Minnesota med bil, och det tar cirka 24 timmar.

Nu är frågan om jag borde följa med eller skippa, jag som avskyr att sitta i bil..vita huset, bilolycka och omringad av poliser

Förrigår var minst sagt en händelserik dag. Här kommer en sammanfattning av vad som hände:

1. Först bjöds vi hem till släktingar där det fanns en massa godsaker.2. Efteråt, runt tio på kvällen, åkte vi till Washington DC för lite sightseeing.det kända washingtonmonumentet
lincoln memorial
FBI´s högkvarter


3. Väl utanför någon känd byggnad jag inte minns namnet på blev vi OMRINGADE av ungefär fem polisbilar som blockerade vägen för oss, eftersom de blev misstänksamma när vi stannade bilen hela tiden för att kunna ta bilder genom fönstret (säkerheten var nog skärpt i staden eftersom vi dels var väldigt nära Vita Huset och dels för att nationaldagen var inom några dagar). Inom loppet av tio sekunder så hade poliserna lagt ut en spikmatta framför vår bil (!!). Min morbror uppmanade mig då att stiga ut ur bilen och ta ännu fler bilder, så att de skulle förstå att vi var turister. I mina öron så lät det som ett solklart självmordsuppdrag men så steg jag ut ur bilen, tog några blurriga bilder, och poff, så försvann alla polisbilar inom några sekunder. Inga flygande kulor, inga poliser som rusade mot oss och vrålade "ON THE GROUND, ON THE GROUND NOW!", utan de helt enkelt bara försvann.

4. Den natten såg jag fler polisbilar jag sett i hela mitt liv. Vart vi än körde så fanns det polisbilar, poliscyklar, människor som blev stoppade, polishelikoptrar som tjöt ovanför staden och lyste med sina strålkastare etc.En av många polisbilar utanför 7eleven..ca tre polisbilarännu en polisbil precis bredvid oss med ljusen på..


5. Sedan åkte vi till Vita Huset. Efter att ha kollat runt lite på internet efter president Obamas schema, så verkar det som att han var hemma då.6. Därefter, runt två på natten, så dog bilen. Vi var panikslagna.7. En halvtimme senare lyckades vi starta bilen igen.

8. När vi kom ut på motorvägen så hade det tydligen skett en olycka. Trafiken gick megasakta, och vi hade runt tio lastbilar med farligt innehåll omkring oss. Efter en stund såg vi en krossad bil några meter ifrån oss, förmodligen anledningen till den sega trafiken.

9. Runt tre kom vi äntligen hem, efter en riktigt lång dag.

somaliebröllop på film

Nu har jag genomlidit två timmars film av morbrors bröllop. Allt gick ut på att filma bröllopsgästerna som dansade, bokstavligt talat. Dans dans gäsp gäsp. Precis när den tog slut och jag gav ifrån mig en låång suck och reste på mig så undrade morbror vart jag skulle, vi hade tre skivor till att se på (varje skiva är cirka en timme lång). Tydligen var det vi såg inte ens själva bröllopet, utan någon sorts förfest.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag sa att jag skulle på toa och nu sitter jag här och gömmer mig.

Igår åkte vi till Washington DC och det var en helt galen kväll som började med tårta och ett besök till Vita Huset, och som slutade med att vi blev omringade av poliser. Så fort jag hittar kameran så kan jag kan ladda upp alla bilder och då kommer en sammanfattning av hela kvällen.Igår innan all action

konstig kille med krossad bil som ville vara med på bild

Medan han väntade tills det röda ljuset slogs om till grönt så passade han på att berätta om en "bitch-right-here", vilket jag antar var hans flickvän. Vi har aldrig träffat honom förr.


vidrig insekt vi såg ute

Jag har ingen aning om vad det är. Det ser ut som en blandning av en fluga (ögonen), och en myra (den stora bakdelen)


batmanbilRSS 2.0