lagens långa arm

Då var det dags för oss att stoppas av polisen här i Virginia. Vi hade tydligen parkerat på något förbjudet ställe, men USA med deras ibland sjukt dåliga skyltning så framgick det inte vad platsen egentligen var till för. När vi kom tillbaka från mataffären så såg vi en Undercover-bil stå bakom våra med blåljusen på. Det ursprungliga brottet var att vi hade kört utan någon registreringsskylt på bilens baksida, men när vi till råga på allt parkerade på det förbjudna stället så blev situationen värre.

Konversationen gick till ungefär såhär;
Farbror blå: Varför är ni parkerade på det här stället?
Kusin: Vi skulle bara in i butiken riktigt snabbt, och visste inte att det var olagligt att parkera här.
Farbror blå: Det här stället är tillägnat handikappade som försöker komma fram och räddningstjänsten. Det finns ungefär 50 lediga parkeringsplatser. Varför kunde ni inte parkera på någon av dem?
Kort tystnad.
Farbror blå: Är du mer speciell än någon som parkerar på lagligt vis?
Kusin: Nej, det är jag inte.
Farbror blå: Låt oss säga att en gammal krympling hade försökt komma fram här men inte kan eftersom du har parkerat rakt framför honom. Hade du inte känt dig hemsk?
Kusin: Jo, det hade jag.
Farbror blå: Är du verkligen mer speciell än resten?
Kusin: Nej, det är jag inte...
Farbror blå: Jag hör dig inte, tala högre.
Ungefär så gick det till i ett tag. Vi var alla skrämda som rådjur, för flera poliser hade omringat oss och hade fortfarande blåljusen på. Efter ett tag så lät de oss gå med en varning.

Kommentarer

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0