guide

Det var någon som ville veta hur man gjorde sin blogg intressant. Här kommer mina tips:

1. Uppdatera ofta.
Dina läsare kommer annars att tröttna på att klicka sig in i din blogg och se att du inte har skrivit något på länge. Såvida du inte har väldigt lojala läsare. Hm. Två-tre gånger om dagen är lagom.

2. Ha många bilder.
En blogg utan bilder är booooring. Köp en bra digitalkamera, en ur ixusserien till exempel, och fota mycket. Om du är för fattig för att köpa en,så kan du bara använda dig av din mobilkamera. Eller ta bilder från internet. Huvudsaken är att du har bilder, annars kommer inte många orka sig igenom dina texter. Jag menar, enda anledningen till att folk går in på Kenzas blogg är ju på grund av hennes bilder. Ingen orkar läsa hennes meterlånga inlägg. Fast det beror ju såklart på att de är tråkiga.

3. Skriv text som intresserar.
Ingen kommer palla läsa en låååång utläggning om hur du hade det i skolan idag (förutom dina vänner). Jaha, en lektion inställd, du gick till cafét och drack vatten. Hm, okej? Men om du skriver det på ett intressant sätt så funkar det. Det är lite svårt att säga hur, men sortera bort alla ointressanta detaljer som inte har något  med det du vill få fram att göra, och lägg till roliga detaljer.

4. Provocera.
Det är skittrist med perfekta människor som vill alla väl. "Nja, man kan ju inte direkt säga att han är ful, alla människor är vackra på sitt sätt.." blablabla. Jaja, hejdå politisk korrekthet, hej provokation. Fast man måste dissa på ett snyggt sätt. "Åh jag hatar hennes läppar de är så stooora jävla bimbo", är tråkigt och ingen kommer att ta dig seriöst.

5. Var ärlig.
Var ingen hycklare och skriv inte osanna grejer. Du kan såklart överdriva lite, men ljug inte för dina läsare. Ingen gillar lögnare.

6. Fin design.
Tråkigt men sant. Om du så har världens mest intressanta inlägg så kommer ingen att kolla åt det efter att ha sett din trista grå/vita design.

7. Slarva inte.
Det är sååå irriterande att läsa texter med en massa stav- och grammatikfel. Ingen ber dig att skriva perfekt, men försök åtminstone.

8. BJUD PÅ DIG SJÄLV.
Den allra viktigaste regeln. Ta dig inte på så stor allvar. Lägg ut pinsamma/roliga bilder, berätta om pinsamma händelser. Jag har ju mina dagens outfit där jag bland annat hade på mig en icapåse. Alltså, var inte rädd för att bjuda på dig själv....


Lycka till mina söta rövslickare!

Hälsningar er favoritbloggerska


Kommentarer
Postat av: Anonym

venus, glöm inte att kolla på den där videon på min blogg. I have a bad case of diarrhea. hahahaa

2009-01-23 @ 17:12:22
Postat av: Anne

Du är så skön Venus XD

2009-01-23 @ 18:36:08
URL: http://chezanne.blogg.se/
Postat av: Marie

Haha nice lista! Håller inte med på en av punkterna till viss del - uppdatera ofta. Visst det är kul med uppdateringar men om det blir för mycket blir det bara att man inte orkar läsa. Ibland kan sällan vara mer än nog :D

2009-01-24 @ 15:55:15
URL: http://onlyhuman.blogg.se/
Postat av: venus

haha jo, fast om man uppdaterar för sällan så hinner nog många glömma bort bloggen. men hellre bra och få inlägg än många och meningslösa :P

2009-01-24 @ 16:44:21
URL: http://planetenvenus.blogg.se/

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0