awake - håller dig utan tvekan awake



Hur tror du att det skulle kännas att opereras - medan du var vid medvetande men oförmögen att göra något alls? Det är vad som händer Clay, ett rik ung man med miljarder på banken. Han har ett dåligt hjärta och när han äntligen lyckas få en hjärttransplantation, går något fruktansvärt snett.

En av filmens starkaste sidor är att den anspelar på en av de värsta tänkbara fysiska smärtor vi kan tänkas gå igenom.Vem fan vill bli opererad när man kan känna hur ens bröst slits upp, men inte ens kan blinka eller röra på fingrarna för att signalera att något är fel? Vi har redan sett småflickor bli besatta av demoner, vi har sett flygplan bli kapade av självmordsbenägna män, vi har sett monster som hoppar ur garderoben. Vi har sett allt. Förutom det här.

Jag är medveten om att det förmodligen finns flera filmer med en story som denna, men här är en som inte har blivit så pass sönderfilmad att den tappat sitt värde.

Hayden Christensen spelar Clay, och jag tvivlar på att han var helt rätt för rollen. Hans agerande känns lite sådär, speciellt i scenerna där han skriker av smärta. I tankarna alltså, eftersom han i praktiken inte kan skrika alls. Jessica Alba spelar hans sockersöta flickvän, och vi bliv överröstade av kärleksscener med dessa två. Detta är långt ifrån hennes bästa roll. Kanske min trovärdighet till henne har sjunkit efter alla de dåliga filmer hon gång på gång spelat in. Jag är övertygad om att hon är skickligare än korkade filmer om tjejer med våtdräkt eller vad fan var.

Awake är en thriller som bjuder på allt. Spänning. Medlidande. Intressant budskap. Även om vissa intriger är onödiga och filmen innehåller en del faktafel, är det just: en film. Awake är inget mästerverk, men absolut något som underhåller dig hela vägen och bjuder på det lilla extra.


Kommentarer
Postat av: Ayaan Barre

YEEEEEEY, du gav filmen en femma trots allt, är stolt över dig din kritiska jävel! :D

2008-11-02 @ 12:59:27
URL: http://ayaanbarre.blogg.se/
Postat av: Anonym

SKRIV ATT BOOGEYMAN VAR KASSSSSSSSSS

2008-11-02 @ 13:01:30
Postat av: venus

haha barre jag tog tillbaka min femma. gav den 4,5 ist :P

anonym: filmen var så dålig att den inte förtjänar en recension xD

2008-11-02 @ 18:03:48
URL: http://planetenvenus.blogg.se/
Postat av: Ayaan Barre

NOOOOOO. GE DEN EN FEMMA !!!

2008-11-02 @ 22:25:48
URL: http://ayaanbarre.blogg.se/
Postat av: yasminn=]

wow i really didn't like this movie at all!! because of the fact that the idea was good but the story behind it was horribly written. They made the movie seem like a horror movie but instead what you got was a sick twisted "doctor gone bad" plot.

2008-11-15 @ 04:37:24

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0