The day the earth stood still



Denna film har jämförts en del med Världarnas krig. Personligen förstår jag inte vad dessa jämförelser grundar sig på - de är båda katastroffilmer, men där tar likheterna slut.

Ett par väldigt snygga klot lägger sig bekvämt runt om i jorden, men det mest dominerande klotet befinner sig - såklart, i New York. Vi vet ju vid det här laget att New York alltid är det första stället i världen som drabbas av katastrofer..
De amerikanska myndigheterna blir oroliga och börjar peppra klotet med kulor och bazookas och allt vad det heter.
En alien (Keanu Reeves), som konstigt nog kan tala, stiftar bekantskap med forskaren Helen Benson (Jennifer Conelly), och visar sig ha ett väldigt avgörande uppdrag..

The day the earth stood still skulle ha kunnat vara en väldigt bra film om den hade koncentrerat sig på på vad den utgav sig för att vara - en katastroffilm. Personliga relationer är oftast nödvändiga för att utmana huvudrollerna och visa deras svaga sidor, men ibland faller det platt. Det blir för mycket av smöret, om man säger så. Det finns få regissörer som lyckas väva in katastrofer och relationer på ett professionellt sätt (Spielberg i Världarnas krig är en av dem), men Scott Derrickson, som ligger bakom denna film, lyckades inte särskilt väl med det.

Det är ingen dålig film, det finns betydligt sämre filmer. Denna var faktiskt väldigt underhållande, även om den inte höll hela vägen. Filmen var snyggt gjord, handlingen helt okej, och musiken var inget märkvärdigt - dock hördes ett klassiskt stycke av Bach i en scen, samma stycke som är känd från Hannibal-filmerna.

Som sagt, underhållande men inget att hänga i julgranen.



intressant fakta; will smiths son spelar "jacob benson"

Kommentarer
Postat av: soraia

Hahaha asbra och busigt bus jag utsatte stackaren för va?

Jag tror det är smart att hålla din mobil borta ;)



Vad ska jag göra, jag är inte särskilt tekniskt.. kan inte göra mycket åt de andra stackarna :P

2008-12-19 @ 20:38:15
URL: http://soraiaforpresident.blogg.se/

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0