goddagens

Jag har sovit jättelänge och ska nog plugga snart, typ. Jag kan inte minnas sista gången jag pluggade ordentligt. Men det finns inga platser för slapphet, jag har ett matteprov och tusen redovisningar som väntar.

Kommentarer
Postat av: Hannah

"It is sad when people don't do those small things to help one another. I think it has to do with either not wanting to get involved in trouble or not wanting to get involved with the police. I know a lot of people would do the same in her position, most because they don't trust their own judgement of that something is wrong, or they would just be hoping that someone else would to something about it. "



svar: Ja jag vet att det är många som tänker som henne, det är det som är problemet. Att man själv hamnar i problem eller blir inblandad är skit samma om man inte bryter mot lagen så kommer man inte få problem med polisen och om man kan rädda någon annans liv för att själv riskera att få problem? Vem tänker ens så långt det första man ska göra när någon skriker på hjälp är att larma. Jag skiter i att det inte är många som gör det, det gör det inte mer okej att bete sig fel. Man kan inte förlita sig på andra tänk om du själv hamnar i problem då är det rätt åt dig om alla omkring dig tänker "någon annan kommer nog och hjälper henne snart". haha shit det låter som att jag tjafsar med dig det gör jag verkligen inte utan vill bara att du förstår hur jag menar, jag tycker inte de hantera det rätt men framförallt att folk skadas varje dag av att folk bara står och tittar på. Det finns INGA ursäkter.

2008-12-13 @ 19:17:56
URL: http://hsdiary.blogg.se/
Postat av: venus

Det är inte bara polisen man oroar sig över. När det är på tal om ett mord så kanske man står inför valet att vittna mot mördaren, jag tror inte att det är särskilt många som vill hamna i den situationen. Vissa låter blir att lägga sig i för att inte utgöra fara mot sin familj. Jag rättfärdigar det inte på något sätt, hade jag stått inför samma val hade jag förmodligen larmat polisen meddetsamma, men det är inte lika självklart för alla

2008-12-13 @ 19:34:10
URL: http://planetenvenus.blogg.se/
Postat av: Yas

Venuuus har du sett burn after reading? Är den värd o se?

2008-12-13 @ 19:34:44
Postat av: venus

yas; nej jag har inte sett den. enligt moviezine så är inte filmen bra:P. det är samma regissörer bakom no country for old men, och den gillade jag inte, så jag tror inte den här filmen är något vidare. dessutom avskyr jag george clooney

2008-12-13 @ 19:52:35
URL: http://planetenvenus.blogg.se/
Postat av: Yas

ok i trust you haha men kan du säga några andra bra filmer?

2008-12-13 @ 20:15:17
Postat av: venus

haha batman begins, the dark knight, v för vendetta, the departed, nyckeln till frihet, sugersugen, man on fire etc

2008-12-13 @ 20:20:37
URL: http://planetenvenus.blogg.se/
Postat av: Yas

Är dark knight fortsättningen på Batman begins =/

2008-12-13 @ 20:29:50
Postat av: Hannah

svar venus: Det är klart att jag vet om det? Det är bra att du inte rättfärgidar det i och med att det är en svaghet att inte våga kämpa för rättvisa för att skydda sig själv. Och att det inte är självklart för alla är mycket sant, det beror på personens karaktär.

2008-12-13 @ 20:51:44
URL: http://hsdiary.blogg.se/
Postat av: venus

Det är enkelt att säga hur man skulle ha agerat om man aldrig befunnit sig i den situationen. fast det vet jag ju inte om du någonsin har gjort, så ta det inte som någon förolämpning. det ligger i människans natur att se efter sig själv, det är väldigt få människor som skulle sätta sig själva i fara för någon annans skull..så det är en bra sak att du ser det som en självklarighet att hjälpa människor i nöd. men jag tror ändå att det beror på omständigheterna. det är ju enklare att ringa 112 åt en man som ligger och blöder på gatan, än att anmäla sin faster som slår sitt barn. som sagt, omständigheter spelar stor roll.

2008-12-13 @ 21:32:25

!

Är du en anonym fegis, eller? Skriv namn.
Bli ihågkommen!

Din email: (Ingen behöver få veta ;)

Skriv bloggadress om du har!

Lätta ditt hjärta.

Trackback
RSS 2.0